Vse za petje na enem mestu

Delavnica Moj glas - moj jaz

Delavnica Moj glas - moj jaz
Psihologija glasu, medicina glasu in ljubezen do poučevanja. 

Katarina Habe, profesorica glasbene psihologije, in Nataša Nahtigal, zdravnica in učiteljica petja, sta skupaj združili psihologijo in medicino ter pripravili delavnico, ki je namenjena šolam, tako učencem kot učiteljem.

Cilji delavnice

  • Glas kot orodje samospoznavanja

Beseda osebnost (Persona) izhaja iz besede per-suonare, kar pomeni zazveneti. Če je posameznik v stiku sam s sabo, s svojim avtentičnim jazom, potem je v ravnovesju in je uglašen – uglašen s samim sabo, uglašen z okolico, uglašen s stvarmi, ki jih počne.

  • Spoznavanje delovanja glasu in optimalna govorna tehnika

Inštrument za govor je naše telo, ki se stalno spreminja. Vse, kar vpliva na naše telo, vpliva tudi na naš glas. Naše telo se spreminja že med govorom posameznega stavka. Enkrat vdihnemo globoko, drugič plitko, tretjič med vdihom dvignemo ramena, četrtič skačemo po odru, vse to postavi naše glasilke in telo v drugačen položaj. Optimalna govorna tehnika je enako kot optimalna tehnika igranja kateregakoli drugega inštrumenta. Gre za usklajeno delovanje mišic. 

  • Recepti za optimalno uporabo glasu
Glas lahko negujemo z enostavnimi vsakodnevnimi vajami, primernimi za vsakogar izmed nas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah ter jih pripravimo, da čim optimalneje delujejo od jutra do večera. 

Cilj delavnice je udeležencem predstaviti vaje, s katerimi bodo spoznavali svoj glas in si lahko sami pomagali, tudi takrat, ko bodo naleteli na glasovni problem. 

  • Komponente izjemnega glasu

Skupaj z udeleženci delavnice se učimo vaj in načinov, kako glas postaviti v ravnotežje:  vaje za sproščanje telesa, vaje za optimalno glasovno tehniko in vaje za učenje poslušanja ter govorjenja iz svojega srca. 

  • Petje kot pomemben vidik glasovnega izražanja

Petje je pomemben del glasovnega izražanja, ki ima številne zdravilne učinke za človeško telo, čustva, um in dušo. Že od najzgodnejših let je čustveno in socialno povezovanje preko petja pomemben vidik oblikovanja zdravega zadovoljnega posameznika, na katerem temelji zdrava družba.

Predavateljici

Katarina Habe, doktorica psihologije, ki svoje znanstvenoraziskovalno in strokovno delo usmerja na področje razvoja strategij uspešnega nastopanja
Nataša Nahtigal, zdravnica in mentorica petja 

Cena

Cena delavnice Moj glas - moj jaz je postavljena glede na število udeležencev in dolžino delavnice. Povpraševanje lahko pošljete na info@akademijazaglas.si ali 041 240 210.

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.