Vse za petje na enem mestu

Delavnica za dihalno koordinacijo

Delavnica za dihalno koordinacijo

Vaje za dihalno koordinacijo zmanjšujejo prekomerno napetost in vzpostavljajo zdravo ravnotežje v mišicah in skeletnem sistemu ter s tem omogoča bolj umirjeno in učinkovito dihanje. Kakovost dihanja pa vpliva na kakovost našega življenja ter na naše osebne zmožnosti. 

DELAVNICE JE NAMENJENA:

1. pevcem 

Cilj dihalne koordinacije MDH je majhen ter enakomeren pretok zraka preko glasilk in uravnoteženo sodelovanje vseh telesnih struktur. Posledica optimalne učinkovitosti je večja zmogljivost glasu brez potiskanja in poškodb na glasilkah.

2. igralcem / govorcem / pripovedovalcem

Vaje za dihalno koordinacijo nam pomagajo k večji učinkovitosti glasu in boljši glasovni zmogljivosti. Zavedanje o optimalni telesni osi in mehanizmu dihanja nam pomaga ohranjati ravnotežje glasu tudi v gibanju in v različnih pozah telesa.

3. učiteljem / pedagogom

Z vajami se učimo učinkovito uporabljati svoje telo in glas, glasilke pa so zato manj utrujene in manj podvržene poškodbam. Z rednimi vajami dosežemo boljšo učinkovitost glasu in veliko lažje govorimo po več ur skupaj.

TEME DELAVNICE

  • Osnove anatomije in delovanja glasu
  • Optimalno dihanje in prednosti
  • Optimalna razporeditev telesne teže
  • Praktične vaje za optimalno dihanje (telesna os, gibljivost prsnega koša, vdih-izdih)
  • Sproščanje telesa
  • Zdrava uporaba glasu
  • Pomembnost resonančnih prostorov in več.

PREDAVATELJICA

Barbara Camille Tanze je edina certificirana izvedenka za MDH dihalno koordinacijo v Sloveniji. Ima več kot 20 let izkušenj na odru kot pevka, igralka in govornica. Kot akademska učiteljica petja se že več kot 10 let ukvarja z zdravo uporabo glasu. 

Dihalna koordinacija MDH (ang. MDH Breathing Coordination) je metoda za vzpostavitev optimalnega dihanja, pri kateri sodelujejo različne strukture našega telesa. Zmanjšuje prekomerno napetost in vzpostavlja zdravo ravnotežje v mišicah in skeletnem sistemu ter s tem omogoča umirjeno in učinkovito ventilacijo.

Kdaj in kje?

Sobota, 18. november 2017  /  9:30-12:30

Pevski studio Nataša Nahtigal, Slamnikarska 4, 1230 Domžale

Cena:

Cena delavnice je 50 eur

Delavnica spada v sklop akcije MINI PAKET DELAVNIC, kjer ob nakupu treh letnih studijskih delavnic z gosti prejmete 5% popusta, in MAXI PAKET DELAVNIC, kjer ob nakupu vseh petih letnih studijskih delavnic z gosti, prejmete 20% popust, kar pomeni eno delavnico gratis.

Za več vprašanj ali prijavo na delavnico nam pišite email na info@natasanahtigal.com ali pokličite 041 240 210

Prijava

Če se želite udeležiti delavnice ali pa imate kakršnakoli vprašanja, nam pišite na info@natasanahtigal.com ali pokličite 041 240 210

Več o dihalni koordinaciji

Več o dihalni koordinaciji lahko preberete na:  www.breathingcoordination.ch

Intervju z Robinom de Haasom, enem izmed glavnih učiteljev dihalne koordinacije na svetu: 

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.