Vse za petje na enem mestu

Delavnica za pevski zbor

Delavnica za pevski zbor

Želite, da pevci v vašem zboru na enostaven in zabaven način spoznajo osnove delovanja pevskega inštrumenta in se naučijo vaj, ki so učinkovite za razvoj njihovega glasu in ohranjanje glasovnega zdravja? 

Nepozaben dan izpopolnjevanja, odkrivanja glasu ter druženja. 

Cilji delavnice 

  • Spoznavanje glavnih vaj za upevanje

Pevci spoznajo najbolj sveže pristope k petju in razvijanju glasu. Vaje s polzaprtimi usti ali po agleško SOVT (semi occluded vocal tract) so vaje, ki jih v današnjem času največkrat uporabljamo za upevanje, saj pomagajo glasilkam, da se postavijo v naravno lego ter hkrati trenirajo notranje mišice glasilk za najbolj optimalno delovanje. 

  • Pevci se naučijo, kako se lahko sami upojejo

Upevanje je podobno kot ogrevanje pred športom. Z njim sprostimo telo, ogrejemo glasilke in jih pripravimo na petje pesmi. Na delavnici prepoznamo glavne napake med petjem in se naučimo, s kakšnimi vajami jih lahko odpravimo.

Ko pevec prepozna svoje neoptimalne mišične vzorce med petjem, je že na pol poti, da jih s pravo vajo odpravi. 
  • Vaje za optimalno dihanje

Optimalno dihanje je velik del zdravega petja. Vaje za sproščen vdih in enakomeren, počasen izdih so enostavne, tako da jih v enem dnevu lahko osvojijo vsi pevci. Med temi vajami pevci spoznajo tudi vlogo sproščene čeljusti in premikanja prsnega koša ter trebuha med petjem.   

  • Usvajanje vaj za višine, nižine in večanje pevskega razpona 

Pevci se naučijo, kaj pomeni povezan glas od najnižjega do najvišjega tona posameznikovega razpona. Naučijo se osnovnih vaj, ki pomagajo obdržati enako barvo glasu tako na nižinah kot tudi na višinah, večajo stabilnost glasu in njegov razpon.

  • Spoznavanje vaj za boljšo interpretacijo posamezne pesmi 

Pevci spoznajo nabor vaj, s katerimi si lahko pomagajo, da določeno pesem bolj prepričljivo odpojejo. Skupaj raziščemo tudi, kako s sproščenim telesom in interpretacijo večamo zven celotnega zbora. 

Predavatelji

Delavnico za zbor poučuje eden izmed sledečih mentorjev: 

Nataša Nahtigal, zdravnica in mentorica petja
Kristjan Virtič, mentor petja, aranžer, zborovodja, pevec  (Perpetuum Jazzile, Bassless, 4Given)
Zala Hribernik, diplomirana glasbenica, violinistka
Julija Fajhtinger, diplomirana profesorica glasbe, pevka, kitaristka in klarinetistka

Glede predavatelja za vaš zbor se prilagodimo vašim željam. 

Kraj in cena delavnice

Delavnico za pevski zbor lahko za vas pripravimo v naših prostorih ali pa se pripeljemo do vas. 

Cena 150 minutne delavnice je 300 EUR (246 EUR + ddv) plus potni stroški.  

Če želite daljšo delavnico ali pa imate kakšne druge želje glede delavnice, nam sporočite svoje želje in vam pripravimo ponudbo. 

Želite naročiti delavnico za vaš zbor?

Pokličite nas na 041 240 210 ali nam pišite na info@akademijazaglas.si in se dogovorimo za termin in kraj delavnice. Glede predavatelja se prilagodimo vašim željam. 

Za kakršnakoli dodatna vprašanja smo vam na voljo. Veselimo se srečanja z vami.

Naši glasovi so močnejši, imajo več volumna, zvok celega zbora je bolj poln. Najprijetnejši občutek je to, da vem, da vsaka pevka poje bolj zdravo. Zbor Deorina

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.