Vse za petje na enem mestu

Julija Fajhtinger

Magistra profesorica glasbe, pevka v zasedbi Happy Vibe, spremljevalna vokalistka in kitaristka Tinkare Kovač, certificirana inštruktorica joge za otroke in najstnike.

Julija v akademiji za glas poučuje indivdiualne vaje, šolo za petje harmonij in pevsko jogo za otroke. Veseli jo delo z vsemi generacijami. Želi si, da učenci začutijo pomen glasbe in da le ta skozi spoznavanje telesa lahko zazveni v njih samih. 

Je dobitnica Priznanja za umetniško delo PEF in dobitnica Perlachove nagrade za dosežke na področju glasbene umetnosti. 

Njena pevska pot se je začela z urami klasičnega petja na glasbeni šoli. Bila je članica zbora Carmina Slovenica, različnih vokalnih skupin, s katerimi se je doma in v tujini udeleževala revij in turnej.

Kot pevka in kitaristka je bila članica različnih pop, rock zasedb, s katerimi se je predstavila na raznih festivalih doma in v tujini. Sodelovala je z SNG Maribor in v operi Čarobna piščal, kjer je nastopala kot pevka in klarinetistka. 

Pevske izkušnje si je nabirala pri raznih profesorjih petja, trenutno pa svoj glas aktivno izobražuje pri Nataši Nahtigal. Redno se udeležuje delavnic pri domačih in tujih predavateljih. Svoje izkušnje pridobiva in širi s poučevanjem, koncertiranjem in izobraževanjem. 

Septembra 2018 je postala certificirana inštruktorica joge za otroke (YAI-Yoga Aliance International), marca 2019 pa certificirana inštruktorica joge za najstnike. 

Poučevala je na Ekonomski gimnaziji v Murski Soboti, kjer je bila mentorica za glasbene dejavnosti, vodila vokalno skupino mladih deklet, postala učiteljica petja, kitare in klavirja v Glasbeni učilnici Apolonya in predsednica Kulturnega društva Metulj. 

Trenutno kot pevka in kitaristka nastopa v zasedbi Happy Vibe, kot spremljevalna vokalistka in kitaristka pa pri Tinkari Kovač. 

Je magistra profesorica glasbe. Njena magistrska naloga je imela naslov Uporaba skladb, ki posegajo na jazz področje na glasbenih šolah in uvrstitev klarineta v nadstandardne jazz programe. 

Julija Fajhtinger