Vse za petje na enem mestu

Karin Možina Žibrat

Karin Možina je diplomirana zdravnica, dolgoletna članica vokalnih skupin Perpetuum Jazzile in Bassless, od leta 2018 pa tudi pevka na samostojni poti pod psevdonimom KARYN. 

S treniranjem svojega glasu je pričela v srednji šoli, s klasično učiteljico Kay Raplenovich, od leta 2011 pa svoj glas trenira pod vodstvom Nataše Nahtigal, Boštjana Korošca, delala je tudi s tujimi učitelji, člani Brett Manning Studia - Benny Meza in Shelby Rollins. V zadnjem letu je svoje znanje izpopolnjevala tudi pri Jadranki Juras, učiteljici jazz petja. 

Leta 2016 je diplomirala iz študija medicine. 

Že kot študentka medicine, se je zanimala za področje foniatrije. Raziskovala je terapevtske učinke vaj s slamico na glasilke, ter vpliv psihološkega dobrobita na človeškem glasu.

Karin je bila 10 let članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile,  kjer jo je kot solistko moč slišati v skladbah "Slovenija, od kod lepote tvoje" in "Wave".  Leta 2013 je soustanovila vokalno skupino Bassless, ki je leta 2014 prišla v polfinale oddaje Slovenija ima talent. 

Njihova priredba skladbe "Stuck" je bila nominirana za nagrado CARA, ter prejela drugo AVA mednarodno nagrado. 

Z obema skupinama je prepotovala svet in skupno ima za sabo več kot 700 celovečernih koncertov. Kot solistka je sodelovala s priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Dan D in Vlado Kreslin.  

Leta 2015 je nastopila v vlogi glavne ženske solistke (Mare) v slovenskem spevoplesu Zeleni Jurij. S skladbo "Kej kej" je naslednje leto tudi nastopila na Miklavževem koncertu na RTV Slo 1.

Leta 2018 je izdala svoj prvi singel ''Povej naprej'' pod psevdonimom KARYN, ki je bil izbran za album Pop Rock leta 2018, ter premierno izvajan na Festivalu Lakeness. 

Nastopila je na Art Expo 2019, Polfinalu Miss Slovenije, na Festivalu Poleti v NUK, Lent,...Trenutno sodeluje z več producenti tako v  Sloveniji kot tudi tujini (Amerika, Anglija), ter pripravlja svoj prvi EP. 

Redno preživlja čas v studiu, kjer snema glavne in back vokale za najrazličnejše glasbene izvajalce. 

Njen glas lahko slišimo tudi v filmih kot so Goreči Škof, Preboj, ter Srce se ne boji, za katerega je tudi napisala melodijo za zaključno skladbo.

Avgusta 2019, se je udeležila priznanega programa Ultimate Artists, pod vodstvom Joshue Alamuja, kjer je delala z enimi izmed najuspešnejših ljudi v glasbeni industriji.

Poleg strasti do zdrave pevske tehnike, čuti poslanstvo, da učencem pomaga pri čustveni povezavi s skladbami, ter spodbuja pri ustvarjanju svojih glasbenih idej in kreativnosti pri izvajanju priredb. 

Verjame, da je glasba čudovito človekovo poslanstvo in glas odlično sredstvo, ki nam pomaga naše sporočilo posredovati okolici. Včasih nas lahko tehnika zavira pri izpopolnjevanju le tega, za to je vsa ta leta veliko časa posvetila ravno temu in zadnje leto pri pisanju svojih skladb čuti, da lahko izraža sebe in svojo pot, ter upa, da lahko še komu s podobnimi težavami pomaga.

Karin Možina Žibrat