Vse za petje na enem mestu

Kristina Oberžan

Kristina je pevka, učiteljica petja ter življenski trener. 

Magistrirala je iz jazz petja v avstrijskem Gradcu ter si pridobila licence za poučevanje petja, kot so: “Speech Level Singing Technique”, ki deluje po principu, poj kot govoriš ter daje na prvo mesto zdravje pevca in “CoreSinging”, katerega pristop k poučevanju petja temelji na znanosti, zavesti človeka, energijami ter izvedbi. 

Vključuje revolucionarne sisteme, ki so trenirali olimpijske športnike, pospešene učne tehnike, nevroplastičnost možganov, fiziko ter kvantno fiziko.

Kristinin pristop k poučevanju petja ter pomoč pri osebni rasti ljudi izhaja iz izkušnje, ko je pri sebi in drugih učencih prepoznala, da je za kvalitetno in sproščeno petje in nastopanje ter notranjo izpopolnjenost potrebno delati na naših emocijah, umu in energiji. Zato se je poglobila v razumevanje o globjih vedenjih na psihološkem in duhovnem področju. Pričela se je izobraževati na področju “Life Coachinga” oz. življenskega trenerstva ter si pridobila licenco po metodi slovitega Life Coacha Anthony Robbinsa in družinske terapevtke Cloe Madanes. 

Poleg tega je postala NLP Mojster Coach (nevro- lingvistično programiranje) ter ima certifikat iz osnov Spiritualne psihologije.

Kristina poučuje petje že od leta 2002 in je bila prof. jazz in pop petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani med leti 2007 -2011. V istih letih je ustanovila oddelek za jazz petje na Glasbeni šoli Zavod sv. Stanislava v Ljubljani ter tam tudi poučevala.

Iz velike želje po nastopanju se je leta 2012 odločila, da zapusti Slovenijo za nekaj časa in se preseli v Anglijo. Tam se je posvetila petju na turističnih ladjah po celem svetu in si nabrala obilo pevskih in odrskih izkušenj. 

Od leta 2015 je poučevala petje v Angliji. V letu 2014 pa je z Natašo Nahtigal sodelovala kot učiteljica petja pri TV oddaji Razred talentov. 

Kristina ljubi petje in oder, zato se poleg poučevanja petja posveča tudi nastopanju. 

Že večkrat je nastopila na Slovenski popevki ter leta 2006 prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Leta 2007 je pri ZKP RTV izdala svojo prvo zgoščenko posvečeno Slovenski popevki z naslovom “Kakor lep roman”. 

Kot solistka je med drugim sodelovala pri različnih projektih z zborom Carmina Slovenica, v Slovenskem narodnem gledališču v Trstu, s skupino Yello, Green and more je v Avstriji izdala dve zgoščenki, nastopila z Bobby McFerrinom v ljubljanskih križankah, redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija ter drugimi vrhunskimi glasbeniki doma in v tujini. Leta 2016 je izdala svojo avtorsko zgoščenko “My Heart Knew”.

Kristina Oberžan