Vse za petje na enem mestu

Luka Markus

Luka Markus je leta 2013 diplomiral na Guildford School of Acting (London) in pridobil naziv Bachelor of Art v smeri glasbenega gledališa - muzikala. 

Učil se je pod vodstvom Rossa Campbella, ki predava na Royal College of music v Londonu ter The Mozarteum v Salzburgu in pod vodstvom Stephena Luka Walkerja, ustanovitelja licence The Voice Whisperer LCS - Laryngeal Conditioning System. 

Znotraj univerze je igral v predstavah Romeo & Juliette, Merrily we roll along, Sweet Charity, Jesus Christ Superstar, Jerry Springer the opera in Footloose. 

Izkušnje iz muzikala je do danes nabiral tudi v Sloveniji, Avstriji ter Nemčiji. Nastopal je v plesnih predstavah Sneguljčica, Pedenjped, Komedija zmešnjav ter muzikalih Briljantina, Avenija Q in Cabaret. Sodeloval je z znanimi imeni, kot so Nuša Derenda, Natalja Verboten, Mojca Horvat, Severina, Jonny Logan, Keith Tynes, Judy Anne Bassing, Ouali Bebé…

Po diplomi je stopil na oder West Enda v muzikalu Lost Boy, kjer je igral vlogo Nibsa. 

V Londonu je delal tudi za film in televizijo. Igral je v nadaljavenkah Humans in The Royals, pojavil pa se je tudi v filmih Lady in the van skupaj z Maggie Smith ter v bondovskem filmu Spectre. 

Leta 2016 se je vrnil v Slovenijo, kjer danes intenzivno prenaša svoje znanje in pomaga koreniniti žanr muzikala v Sloveniji. 

Nastopal je v muzikalu Alpska Saga, Hello Dolly trenutno pa igra glavno moško v vseslovenski turneji Briljantine.

Sodeluje tudi z Dobrim Stikom, kjer brusijo govornike za javno nastopanje, saj mu retorika, neverbalna komunikacija ter pravilna izgovarjava predstavljajo veliko strast. 

Kot direktor inštituta KaMi produkcija, organizira skupaj s svojo ekipo Vikend Delavnice filma in glasbenega gledališča za vse generacije, kjer uspešno pripravljajo ljudi na študij v tujini. 

Leta 2018 so posneli prvi celovečerni muzikalni film Tim, katerega je Luka Markus koproduciral, spisal scenarij in besedila skladb, odigral pa je tudi glavno vlogo avtističnega fanta Tima. 

V filmu sodelujejo tudi Nuša Derenda, Perpetuum Jazzile, Damjana Golavšek, Flora Ema Lotrič, Poskočni muzikanti in drugi. 

Luko lahko spremljate na socialnih omrežjih:

Facebook
Instagram
Vikend delavnica

Luka Markus