Vse za petje na enem mestu

Matej Sušnik

Mateja je kitara navdušila pri petih letih, s sedmimi pa se je že izobraževal v glasbeni šoli Vodnikova domačija, kjer je igral klasiko sedem let. Po sedmih letih se je naveličal preigravanja klasike in radovednost ga je vodila tudi v druge glasbene zvrsti: punk, metal, pop, jazz-fusion, blues, funk, country in elektronska glasba. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na glasbeni šoli Muzikaviva, kjer so ga učili ugledni učitelji .

Leta 2006 se je kot ustanovitveni član skupine I.C.E. preizkusil tudi v pisanju, aranžiranju in produciranju skladb in tako sta nastala dva albuma (“Na Liniji” in “Tu Je Raj”). Med tem časom je sodeloval tudi z drugimi bandi in izvajalci, kot so: Alya, Tide, I.C.E., EvilEve, Alee (Aleš Štefančič), Kat na MarSu, LaQustik, KLEEN, Urška Majdič, 575, Saša Debeljak,... V glasbeni karieri je nabiral izkušnje tudi v studijih s številnimi priznanimi producenti, kot so: Drago Popovič, Žarko Pak, Matej Pečaver, Tine Janžek, Martin Štibernik, Tadej Mihelič. 

Matej že deset let redno poučuje kitaro, piše pesmi, sodeluje kot “session” koncertni in studijski kitarist, občasno se udeleži “open mic” večerov in pogosto posname tudi kakšno znano priredbo.. Poleg ostalih posnetkov na njegovem Youtube kanalu izstopa priredba pesmi “Slow dancing in a burning room”, ki mu je prinesla kar dobrih pol milijona ogledov. 

Od leta 2015 se že udomačeno počuti v pevskem studiju Nataše Nahtigal, saj je sodeloval na dveh zaključnih nastopih, posnel pa je tudi tri spote z učenci: Nika Svetlin, Rene Kapel in Urška Lužar.

Matej Sušnik