Vse za petje na enem mestu

Nataša Nahtigal

Nataša Nahtigal se od leta 2003 intenzivno usposablja in izobražuje v poučevanju glasu in petja. 

V svojem poklicu je združila strast do dela z ljudmi, ljubezen do petja in željo po raziskovanju znanosti o glasu. Ker je Nataša po izobrazbi zdravnica, ima dobro podlago za razumevanje vsakega človeka posebej. 

Natašino poslanstvo je širjenje ideje, da se vsak izmed nas lahko nauči peti ter da ima prav vsak izmed nas super glas - unikaten in zanimiv. 

Po končani medicinski fakulteti, se je odločila, da bo svojo strast do poučevanja petja spremenila v poklic, zato je odšla v Los Angeles ter tam več mesecev opazovala pevske vaje v enem izmed glavnih pevskih studijev v LA, Seth Rigg's studio. Kasneje je prejela licenco za poučevanje pevske tehnike Speech level Singing, za kar se je izobraževala tudi v Londonu, New Yorku in drugod po Evropi. 

Med njenimi učenci je mogoče najti veliko slovenskih zvezdnikov (Tomi Meglič, Eva Elena Beus, Nina Pušlar, Tina Marinšek, Grega Skočir, Maja Založnik, Nina Vodopivec itd.) kot tudi pevcev s Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Nataša sodeluje tudi s slovenskimi producenti, zbori in skupinami.

Vključena je bila v več televizijskih projektov (Slovenski X faktor, 2012, Razred talentov, 2014) ter predstavljena v mnogih slovenskih medijih.

Od leta 2012 dalje je članica organizacije Vocology in Practice, organizacije, kjer se učitelji petja povezujejo z znanstveniki in zdravniki. Pridobila si je ogromno informacij in svežih metod za poučevanje petja ter nego glasu, ki si jih želi deliti z vami. 

Prav zato pripravlja delavnico Nega glasu, ki jo poučuje tako v naši akademiji za glas kot tudi po drugih šolah v Sloveniji. 

Sodeluje z učitelji petja v tujini, z Joshuo Alamujem iz Londona in z organizacijo Voice Science Works iz Amerike. 

Leta 2018 je odprla Akademijo za glas, kjer želi v prihodnosti nuditi ljudem prav vse, kar se tiče glasu. In to na zabaven in sproščen način... 

Nataša Nahtigal