Vse za petje na enem mestu

Urban Grabenšek

Urban Grabenšek, pianist ter klaviaturist, poučuje klavir na Britanski mednarodni glasbeni šoli v Ljubljani in igra v zasedbah Radio Mondo ter Transnatura (akustični projekt metal skupine Noctiferia).

Kot korepetitor deluje že od svojega 13 leta, ko je v Festivalni dvorani spremljal pevski zbor svoje osnovne šole. Od takrat redno spremlja pevce popularne glasbe, zbore in inštrumentaliste. Od leta 2011 redno sodeluje z učiteljico petja Matejo Mackenzie Zwitter. Njene učence spremlja v Sloveniji in Avstriji ter jim priskoči na pomoč pri pevskih urah, v studijih in nastopih. Od novembra do maja v ljubljanskem klubu Daktari ob nedeljah povezuje večere odprtega mikrofona, kjer imajo možnost nastopiti prav vsi – pa če je to njihov prvi nastop ali pa so že izkušeni glasbeniki. Spremlja moško in žensko vokalno skupino Lipa ter mešani otroški pevski zbor, t.i. Rock mulčki, ki izvaja pesmi odraslih izvajalcev in je imel že dva samostojna koncerta v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma z znanimi glasbenimi gosti.

V veselje in čast mu je bilo nastopiti s priznanimi glasbeniki, kot so Tinkara Kovač, Zoran Predin, Nuša Derenda, Oto Pestner, Ditka, Tereza Kesovija, Nermin Puškar, Eva Černe, Niet, Vlado Kreslin, Tomi M, Tokac, Severa Gjurin, Hamo, Omar Naber, Miha Kralj in Tina Marinšek.

Njegov repertoar obsega prek 1000 pesmi raznih žanrov ter različnih obdobij zadnjih 50 let.

Urban Grabenšek