Vse za petje na enem mestu

Zala Hribernik

Zala je po poklicu diplomirana violinistka, ki je svoje poslanstvo našla v poučevanju. S pevsko pedagogiko se je začela podrobneje ukvarjati leta 2010. Je članica mednarodnega združenja učiteljev petja IVTOM, svoje znanje na področju petja in poučevanja petja stalno izpopolnjuje na seminarjih doma in v tujini.

Svojo neskončno glasbeno radovednost Zala poteši z rednimi, vsakoletnimi strokovnimi izboraževanji. 

Do sedaj si je nabrala članstvo v mednarodnem združenju učiteljev petja IVTOM - International Voice Teachers of Mix, ter zaključila tečaje: Understanding Vocal Acoustics, New Scienc of Singing in Vocal Science Simplified. Trenutno zaključuje s tečajem Contemporary Voice Teacher Academy pri znanem učitelju petja John-u Henny-ju.

Sicer je Zala po izobrazbi diplomirana violinistka, ki je študij violine sklenila nadaljevati v Londonu.

V Londonu je prvič začela poglabljati tudi svoje znanje o petju, saj v Sloveniji takrat za popularno petje še ni bilo šol ali izobraževanj. V času študija si je nabrala še več izkušenj kot orkestrska glasbenica, ob pouku glasbenega menedžmenta pa se je preizkusila tudi v jazz improvizaciji na violini ter v igranju afriških “djembe” bobnov.

Zala je prvič postala zborovodja že leta 2000. 

Od takrat do danes je vodila kar nekaj cerkvenih in ne-cerkvenih pevskih zborov, uporabili so jo tudi za zborovodjo študentskega gospel zbora. Na področju violine je dosegla zadan cilj, v petju pa se je kljub vsemu počutila še precej izgubljeno, zato se je pričela učiti petja pri Nataši Nahtigal, s katero je nekaj let kasneje začela sodelovati. Danes skupaj z Natašo raziskujeta najrazličnejše pristope k poučevanju petja otrok. 

Prav zaradi Zale ima Akademija za glas super delovne liste tudi za najmlajše. Ti vsebujejo vse potrebne pevske prvine za dobrega (tudi odraslega) pevca, le da so prilagojenje otroškim glasovom. S poudarkom na zabavi. In s štampiljkami ter nalepkami za nagrado.

Petje in violina sta Zali nepogrešljivi prvi ljubezni, katerima se ne bo nikoli odrekla in upa, da bo lahko še ogromno let nesebično predajala svoje znanje novim generacijam.

Zala Hribernik