Kristjan pravi, da je “pravi piflar” kar se tiče glasu. S svojim glasom se intenzivno ukvarja od leta 2008 dalje. Njegovi pevski pedagogi so bili Nataša Nahtigal, Boštjan Korošec in kar nekaj tujih pevskih učiteljev, kot so Benny Meza, Jeff Mathena in Tyler Wysong (Brett Manning Studio, Nashville). Zelo ga zanima znanost o glasu, kako deluje, zakaj tako deluje in kako najti rešitev za vsak glas posebej.

Leta 2018 se je povezal z Johnom Hennyjem,  priznanim učiteljem petja, in pri njem opravil “New science of singing” in “Voice science simplified”, kasneje pa končal “Cetrtificied Associate Program” in postal prvi uradni sodelavec Johna Hennyja na svetu.

Posebno strast mu predstavljajo harmonije, večglasno petje ter petje brez inštrumentov (acappella) oziroma imitacija inštrumentov z glasom (obvlada beatbox in imitira različne inštrumente, od trobil do električne kitare). Veliko izkušenj s tovrstno glasbo si je nabral v skupinah, v katerih deluje: Perpetuum Jazzile, Bassless in 4Given.

V zboru Perpetuum Jazzile poje od leta 2008, od leta 2016 pa ga tudi glasbeno vodi kot član štiričlanskega umetniškega vodstva. Leta 2020 je postal njegov predsednik.

S skupino Bassless so navdušili v šovu Slovenija ima talent, nastopili so na EMI, na Slovenski popevki in še marsikje. Bili so nominirani in prejeli najprestižnejše acappella nagrade v svetovnem merilu. Za vse omenjene skupine piše tudi vokalne aranžmaje. S temi skupinami je tako rekoč prepotoval svet; nastopil je že v skoraj vsaki evropski državi, v Ameriki, na Kitajskem in v Avstraliji. Letno je na odru v povprečju okoli 85-krat.

Vso to znanje in izkušnje z velikim veseljem in zanosom predaja učencem na individualnih in skupinskih vajah že od leta 2015. V Akademiji za glas vodi tudi šolo za petje harmonij in skupinske vaje, kjer se učenci poleg vokalne tehnike učijo večglasnega petja, ritma, raziskujejo različne barve glasu in skupno glasovno barvanje.

Sam je živ dokaz, da pevska tehnika deluje – preden se je “vrgel” v tehniko, je imel z višinami velike težave, v zborih je pel bariton, sedaj lahko zapoje visoki ženski C (C3), v skupinah poje prvi tenor in na dober dan njegov glasovni razpon obsega kar štiri oktave. Verjame, da se prav vsak lahko nauči peti (tudi marsikdo, ki misli, da nima posluha), v kar se je na lastna ušesa že večkrat prepričal.

Mnenja učencev

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.