Vse za petje na enem mestu

Blues, soul in jazz petje - tečaj

Blues, soul in jazz petje - tečaj

Ti je všeč blues, soul in jazz glasba? Si ljubiteljski pevec in si želiš razširiti obzorja? Med glasbeniki popularnih zvrsti glasbe velja rek: ''Če znaš igrati blues, znaš igrati vse.'' Prav zato smo za vas pripravili tečaj, kjer lahko v kratkem času spoznaš osnove jazz, blues in soul glasbe, razširiš svoj repertoar ter pridobiš nove ideje za izražanje. 

Tečaj blues, soul in jazz petja traja 10 tednov, vsak teden ob istem času, po 90 min. V vsako skupino sprejmemo največ 6 pevcev. 

Z zadnjim tečajem v tem šolskem letu začnemo 25.marca ob 17:00. Za rezervacijo piši na info@akademijazaglas.si ali pokliči 041240210

Spoznavaj glasbo z nami - teme tečaja

  • Osnove glasbenih zvrsti: blues, gospel, swing, bossa nova, samba, funk, soul

Jazz, soul in blues glasba so osnove skoraj vseh popularnih stilov petja. Z njihovim razumevanjem veliko lažje sodelujemo z drugimi glasbeniki, improviziramo, eksperimentiramo in navsezadnje ustvarjamo svojo glasbo. Lahko bi rekli, da postanemo bolj glasbeno razgledani. 

  • Širjenje lastnega repertoarja


Med preučevanjem določene glasbene zvrsti bomo spoznavali skladbe, ki so prepoznavne za vsako zvrst posebej ter skladatelje in znane interprete posamezne zvrsti. Po glasbenih slogih bomo širili svoj repertoar.    • Ritem in harmonija


Vsaka od zgoraj naštetih glasbenih zvrsti ima svoje ritmične posebnosti. Vzeli jih bomo pod drobnogled ter se naučili, kako se gibati oz. frazirati v posameznem glasbenem stilu. 

  • 

Razumevanje besedil ter interperetacija


Čas bomo namenili tudi razumevanju besedil ter interpretaciji. Kako interpretirati posamezen stil glasbe v okviru ritma in harmonije ter si v teh okvirih dovoliti svobodo, da poiščemo svojo avtentičnost.

  • 

Vokalna Improvizacija “Scat”


Učenje improvizacije sprva poteka preko igre z akordi, ritmom in zlogi. Tako se naučimo sestavljati glasbene slike in motive, ki jih lahko kasneje uporabimo za pisanje skladb in izražanje svoje avtentične osebnosti. Spoznali bomo “scat”, ki je ime za vokalni jezik improvizacije in se uporablja predvsem v jazzu in bluesu.   • Pisanje “Lead Sheeta” 

Lead sheet je oblika glasbene notacije, ki določa bistvene elemente pesmi: melodijo, besedilo in harmonijo. Melodija je napisana v notah, besedilo je napisano pod posamezno noto oz. notnim črtovjem. Harmonija je označena s simboli akordov nad notnim črtovjem. 


  • 

Delo z inštrumentalisti in ansambli


Naučili se bomo, kako svojo interpretacijo, ritem, glasbene ideje ter harmonije obrazložiti in napisati za inštrumentaliste, da se čim hitreje glasbeno sporazumemo med sabo.10-tedenski blues, soul in jazz tečaj vodi:

Kristina Oberžan, magistrica jazz petja, pevka, učiteljica petja, avtorica glasbe ter Life Coach. 

Urnik

Termin: 25.3.2019 - 27.5.2019 / vsak ponedeljek od 17:00-18:30 (razen 29.aprila 2019)

Cena 10-tedenskega tečja je 240 eur (ddv je vštet v ceno).

Prijava

Za posamezen tečaj imamo na voljo 6 mest. Za rezervacijo pišite na info@akademijazaglas.si ali pokličite 041240210. Račun vam pošljemo po emailu in vaša rezervacija je potrjena po prejemu plačila. 

Udeleženci tečaja ali šole o Kristini

Kristina o sodelovanju z glasbeniki

Ne prezrite

Petje med poletjem

Petje med poletjem

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.