Vse za petje na enem mestu

Blues, soul in jazz vaje

Blues, soul in jazz vaje

Med glasbeniki popularnih zvrsti glasbe velja rek: ''Če znaš igrati blues, znaš igrati vse.'' 

Individualne vaje, vaje v paru, vaje za 3-4 učence / za vse nivoje znanja / vse generacije (8+ let) / z magistrico jazz petja Kristino Oberžan

Vaje so namenje vsem, ki si želite:

- pridobiti širše znanje na področju te glasbe
- naučiti improvizacije in petja okraskov
- nadaljevati svoje glasbeno izobraževanje na domačih ali tujih univerzah za glasbo

Jazz, soul in blues glasba so osnove skoraj vseh popularnih stilov petja. Z njihovim razumevanjem lažje sodelujemo z drugimi glasbeniki, improviziramo, eksperimentiramo in ustvarjamo svojo glasbo. Lahko bi rekli, da postanemo bolj glasbeno razgledani.  

PRIJAVA

Šola blues soul in jazz petja se lahko prijavite kadarkoli med letom, sami ali s prijatelji. Če želite na vaje v paru in nimate sopevca, vam ga lahko poiščemo tudi mi.  

Za prijavo na vajo ali kakršnokoli vprašanje, smo vam na voljo na info@akademijazaglas.si / 041 240 210.  

Mentorica

Kristina Oberžan, magistrica jazz petja, pevka, učiteljica petja, avtorica glasbe ter Life Coach. Več let tudi prof. jazz in pop petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.  Več o Kristini

Česa se lahko naučiš na vajah?

Osnove glasbenih zvrsti in spoznavanje pomembnih avtorjev ter obdobij razvoja popularne glasbe

Blues, Gospel, Swing, Bossa nova in Samba, Funk, Soul, Motown, Slovenska popevka, Country, Rock ’n’roll, Pop in Disco. Dotaknili se bomo tudi drugih zvrsti jazz-a, kot so Dixieland, Bebop, Cool jazz, Mainstreem jazz, itd.

Urjenje ritma in harmonij 

Spoznaš ritmične posebnosti vsake od zgornjih zvrsti in se naučiš, kako se gibati oz. frazirati v posameznem glasbenem stilu.

Razumevanje besedil ter interperetacija

Kako interpretirati posamezen stil v okviru ritma in harmonije in kako se čim bolj približaš svoji avtentični oz. iskreni interpretaciji.

Vokalna Improvizacija “Scat”

Spoznaš “scat”, ki je ime za vokalni jezik improvizacije in se uporablja predvsem v jazzu in bluesu. 

Pisanje “Lead Sheeta” 

Za pevce je zelo dobrodošlo, da se naučijo napisati lead sheet v svoji tonaliteti, kajti s tem si omogočijo in poenostavijo delo in muziciranje z inštrumentalisti in ansambli. Lead sheet je oblika glasbene notacije, kjer je melodija napisana v notah, besedilo pod posamezno noto, harmonija pa je označena s simboli akorda nad notnim črtovjem. 

Širjenje lastnega repertoarja

S  preučevanjem različnih glasbenih zvrsti, skladateljev in znanih interpretov, si razširiš svoj repertoar. 

Delo z inštrumentalisti in ansambli

Naučiš se, kako svojo interpretacijo, ritem, glasbene ideje ter harmonije obrazložiti in napisati za inštrumentaliste, da se čim hitreje glasbeno sporazumemo med sabo.

ŽELIŠ PRITI NA PRVO VAJO? 

Če se želite naročiti na vajo ali pa imate kakršnokoli vprašanje, nam prosim pišite na info@akademijazaglas.si ali pokličite 041 240 210.  

Ne prezrite

NOVO!! Online izobraževanje za pevce

NOVO!! Online izobraževanje za pevce

Moj glas - moj inštrument

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.