Vse za petje na enem mestu

Individualne pevske vaje

Individualne pevske vaje
Izkušeni strokovnjaki in mojstri na svojem področju ter več kot samo učitelji. Čisto iz vsakogar izvabijo le najboljše in še veliko več kot si sami mislimo, da smo sposobni. - Neva Faganel

Individualne pevske vaje se trudimo vedno prilagoditi posamezniku in njegovim pevskim ciljem. Vaje so primerne za pevce vseh starosti, vseh nivojev znanja in za vse stile petja. Ob koncu vaje vsak učenec prejme posnetek vaje, s katerim lahko vadi doma in tako s pravimi vajami najhitreje napreduje.

Česa se naučimo?

Trening petja je podoben treningu kateregakoli drugega inštrumenta ali športa. Vsem je skupno usklajeno delovanje mišic. S pravo in redno vajo pri petju: 

  • Poiščemo in razvijamo svoj slog petja

Spoznavati svoj glas, sprostiti telo in izražati sebe je cilj naših pevskih vaj. Ed Sheeran je dobro povedal: ‘’Nihče ne more biti boljši jaz kot jaz,’’ zato na vajah spodbujamo razmišljanje o sebi in svojem načinu izražanja in na tem gradimo dobro pevsko tehniko.

  • Ohranimo zdrav glas

Spoznati svoj glas ter njegove zmožnosti in ustvarjati v okviru le-teh je ključ za dolgoročno kariero. Pravilne vaje ohranjajo glasovno kondicijo in pomagajo, da se pevci znebimo nepravilnih
navad, ki škodujejo našemu glasu.

  • Pridobimo povezan in stabilen glas

Z ustreznimi lestvicami se naučimo peti preko celotnega razpona, ne da bi ob tem spremenili barvo ali jakost svojega glasu, lestvice pa kasneje prenesemo v petje pesmi.

  • Povečamo razpon in moč glasu

Če se med petjem naučimo sprostiti nepotrebne mišične napetosti, lahko vsi pojemo vsaj dve oktavi tonov ali več. Poleg tega se s pravilnim oblikovanjem ustne votline naučimo optimalno povečati polnost svojega glasu.

  • Naučimo se igrati ter eksperimentirati z glasom, peti okraske in improvizirati

Petje je kot ples. Tako, kot se z vajo lahko naučimo različnih koreografij, se pri petju lahko naučimo peti okraske in izražati različnih barve in jakosti glasu. Pri tem nam pomagajo posebne vaje, ki urijo prožnost glasu in dvigujejo samozavest, da si upamo biti ustvarjalni.

  • Naučimo se sprejeti svoj glas

Na vajah raziskujemo, kako lahko z različnim oblikovanjem ustne votline različno obarvamo svoj glas. Učimo se čutiti svoje telo ter izražati svoje občutke. Svoj glas spoznavamo v dobri in slabi luči, torej prav takega, kot je. Z vsakim korakom na poti učenja smo bližje sebi, med petjem pa začnemo neizmerno uživati.

  • Učimo se nastopati

Nekajkrat na leto priredimo večer za nastopanje, kjer imajo pevci priložnost svoj trening petja prenesti na oder. Nastope pripravljamo ob spremljavi glasbenikov (pianista, kitarista ali celega banda), zato poleg odrskih izkušenj pevci pridobivajo tudi izkušnje s sodelovanjem z glasbeniki. 

Obisk, ki spremeni tok življenja. - Janja Jesenko

Mentorji

Vsi mentorji v studiu učimo po enaki metodi poučevanja optimalne pevske tehnike. Razlika med posameznimi nivoji mentorjev je le v letih izkušenj in letih poučevanja petja. 

Našo ekipo vam predstavljamo tukaj: Mentorji
Cenik za vaje: Cenik

SE NAM Želite PRIDRUŽITI? 

Če se želite naročiti na prvo pevsko vajo ali pa imate kakršnokoli vprašanje, nam prosim pišite na info@akademijazaglas.si ali pokličite 041 240 210.  

Želite podariti pevsko vajo?

V Akademiji za glas nudimo darilne bone. Za naročilo kontaktirajte info@akademijazaglas.si ali 041 240 210. Bone vam lahko pošljemo po pošti ali pa jih pridete osebno iskati v studio.


Ne prezrite

Petje med poletjem

Petje med poletjem

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.