Enkrat tedensko, 40 minutni pevski trening – zabava, sprostitev, upevanje, raziskovanje glasu, petje pesmi. Z redno vajo okrepimo svoj glas, razširimo pevski razpon in se začnemo veliko bolj samozavestno in lahkotno izražati skozi petja.

Če se vaje ne moreš udeležiti, te na emailu naslednji dan čaka posnetek. Z njim lahko glasovni trening tudi večkrat ponoviš.

Vaje bodo v šolskem letu 2023/24 potekale od janjuarja 2024 do konec marca (8.1.-25-3), vsak torek ob 19:00. 

ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

1_raziskovanje glasu

RAZISKOVANJE GLASU

Odkrivamo in spoznavamo glas.

2_odpiranje glasu

ODPIRANJE GLASU

Širimo razpon in krepimo moč glasu.

3_pevska tehnika

PEVSKA TEHNIKA

Usvajamo zdravo pevsko tehniko.

4_sprostitev

SPROSTITEV

Sproščamo telo in se zabavamo.

5_samozavest

SAMOZAVEST

Pridobivamo zaupanje v svoj glas.

6_posnetek

POSNETEK

Trening lahko ponovimo.

Preko petja do zaupanja vase

Veliko ljudi ima željo peti, pa si ne upajo, ker mislijo, da nimajo posluha. Na vajah spoznavamo, kako deluje naše telo kot inštrument in podiramo predsodke, ki jih imamo glede svojega glasu.

Spoznavamo zdravo pevsko tehniko

Preko enostavnih razlag in različnih vaj spoznavamo, kaj pomeni dobra in zdrava pevska tehnika. S pravimi vajamo sproščamo tudi mišične napetosti, ki nas ovirajo pri petju.

Povezujemo gibanje s petjem

Sproščeno telo je ključ do sproščenega glasu. Preko gibalnih vaj sproščamo mišice in tako odpiramo svoj glas. Učimo se začutiti občutke, ki se nam sprožajo v telesu med petjem.

Raziskujemo različne barve svojega glasu

Raziskujemo različne barve glasu in se učimo igrati z glasom – kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grleno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega odkrivamo, kaj vse naš glas zmore.

Se zabavamo in sproščamo

Pravijo, da ima petje toliko zdravilnih učinkov na naše telo, da bi lahko bilo na recept – sprošča hormone sreče, krepi imunski sistem in znižuje stresne hormone. Na vajah se zabavamo in sproščamo.

Se povezujemo in sodelujemo

Vaje se lahko udeležite sami ali pa se vam doma pridružijo družinski člani, prijatelji, sodelavci, … Petje v skupini nas druži in povezuje.

KAJ POTREBUJEMO ZA VAJO?

Za vajo potrebujete internet in Zoom aplikacijo na računalniku ali telefonu. Zakaj Zoom? Preko Zoom učilnice se lahko vidimo in zato vam lahko damo prave napotke za glas, hkrati pa vam lahko odgovarjamo na vprašanja.

KDAJ POTEKAJO VAJE?

Vaje bodo potekale vsak TOREK ob 19:00. Začnemo 3. oktobra 2023.

KDO VODI VAJE?

Nataša Nahtigal je po izobrazbi zdravnica, ki je svoj zdravniški poklic zamenjala za poučevanje petja. Od leta 2003 se intenzivno izobražuje na vseh področjih poučevanja glasu. Je ustanoviteljica in vodja Akademije za glas.

Kot učitelj petja je bila vključena v več televizijskih projektov: Slovenski X Faktor, Razred talentov in Zvezde pod masko. Kot govornica je nastopila na Tedx Ljubljana (2019), kjer je govorila o glasu, kot pomembnem delu naše osebnosti. Natašino poslanstvo je širjenje ideje, da ima vsak izmed nas lep glas in da se vsak lahko nauči peti.

Sodelovala je tudi že z mnogimi slovenskimi zvezdniki: Maja Založnik, Nina Pušlar, Tomi Meglič, Maja Keuc, Ditka, Ana Soklič, Eva Beus, skupina MJAV, Nuša Derenda,  igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana, skupina Ain’t harmony, Robert Dragar, Gregor Skočir, Alya, Manca Špik, itd.

KAKO SE PRIJAVIM NA PETJE OD DOMA? CENA?

Na vaje se prijavite se preko našega emaila ali spodnjega obrazca. Na svoj email boste v nekaj dneh prejeli povezavo za dostop v Zoom učilnico za prvo prihajajočo vajo. Prva vaja je brezplačna. Na vaje se lahko prijavite kadarkoli preko leta.

Cena je 30 eur / mesec. V ceno so vključene 4 vaje po 40 min. Med počitnicami in prazniki vaje odpadejo. V primeru, da ima mesec samo 3 vaje, vam pošljemo znižan račun. V primeru, da ima mesec 5 vaj, eno vajo izpustimo.

Če potrebujete pomoč ali pa imate kakršnokoli vprašanje, smo vam vedno na voljo.

    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.