Petje sprošča hormone sreče, krepi naš imunski sistem in znižuje hormone stresa. Vse kar potrebujemo v teh časih. Enkrat tedensko, 30 minutni trening in raziskovanje glasu, po treningu pa 15 minutni pogovor in odgovori na vaša vprašanja.

Če se vaje ne moreš udeležiti, te na emailu naslednji dan čaka posnetek. Z njim lahko glasovni trening tudi večkrat ponoviš.

ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

1_raziskovanje glasu

RAZISKOVANJE GLASU

Odkrivamo in spoznavamo glas.

2_odpiranje glasu

ODPIRANJE GLASU

Širimo razpon in krepimo moč glasu.

3_pevska tehnika

PEVSKA TEHNIKA

Usvajamo zdravo pevsko tehniko.

4_sprostitev

SPROSTITEV

Sproščamo telo in se zabavamo.

5_samozavest

SAMOZAVEST

Pridobivamo zaupanje v svoj glas.

6_posnetek

POSNETEK

Trening lahko ponovimo.

Preko petja do zaupanja vase

Veliko ljudi ima željo peti, pa si ne upajo, ker mislijo, da nimajo posluha. Skupaj bomo spoznavali, kako deluje naše telo kot inštrument in podirali predsodke, ki jih imamo glede svojega glasu.

Spoznavamo zdravo pevsko tehniko

Preko enostavnih razlag in različnih vaj bomo spoznavali, kaj pomeni dobra in zdrava pevska tehnika. Spoznali in sproščali bomo tudi mišične napetosti, ki nas ovirajo pri petju.

Povečamo pevski razpon in glasovno moč

Trenirali bomo vaje s katerimi večamo pevski razpon, tako na visokih kot na nizkih tonih. Naučili se bomo, kje nastane moč našega glasu in kako lahko zdravo ustvarjamo prodoren glas.

Raziskujemo različne barve svojega glasu

Raziskovali bomo različne barve glasu in se učili igrati z glasom – kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grleno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega bomo odkrivali, kaj vse naš glas zmore.

Se zabavamo in sproščamo

Pravijo, da ima petje toliko zdravilnih učinkov na naše telo, da bi lahko bilo na recept – sprošča hormone sreče, krepi imunski sistem in znižuje stresne hormone. Začutili bomo, kako glas lahko uporabimo za dobro počutje.

Se povezujemo in sodelujemo

Vaje se lahko udeležite sami ali pa se vam doma pridružijo družinski člani, prijatelji, sodelavci, … Petje v skupini nas druži in povezuje. In ali veš, da se po raziskavah pevcem v skupini uskladi srčni utrip.

KAJ POTREBUJEMO ZA VAJO?

Za vajo potrebujete internet in Zoom aplikacijo na računalniku ali telefonu. Zakaj Zoom? Preko Zoom učilnice se lahko vidimo in zato vam lahko damo prave napotke za glas, hkrati pa vam lahko odgovarjamo na vprašanja.

KDAJ POTEKAJO VAJE?

Vaje za ženske: vsak TOREK ob 19:00

Vaje za moške: trenutno zbiramo prijave in vas obvestimo o terminu takoj, ko prejmemo dovoljšno število prijav. Če vas zanima, nam prosim pošljite prijavo.

Zakaj ni dobro, da imajo ženske in moški vaje skupaj? Ker imamo različno velike glasilke, zato za dober razvoj glasu potrebujemo drugačne vaje.

KDO VODI VAJE?

Nataša Nahtigal je po izobrazbi zdravnica, ki je svoj zdravniški poklic zamenjala za poučevanje petja. Od leta 2003 se intenzivno izobražuje na vseh področjih poučevanja glasu. Je ustanoviteljica in vodja Akademije za glas.

Kot učitelj petja je bila vključena v več televizijskih projektov: Slovenski X Faktor, Razred talentov in Zvezde pod masko. Kot govornica je nastopila na Tedx Ljubljana (2019), kjer je govorila o glasu, kot pomembnem delu naše osebnosti. Natašino poslanstvo je širjenje ideje, da ima vsak izmed nas lep glas in da se vsak lahko nauči peti.

Sodelovala je tudi že z mnogimi slovenskimi zvezdniki: Maja Založnik, Nina Pušlar, Tomi Meglič, Maja Keuc, Ditka, Ana Soklič, Eva Beus, skupina MJAV, Nuša Derenda,  igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana, skupina Ain’t harmony, Robert Dragar, Gregor Skočir, Alya, Manca Špik, itd.

KAKO SE PRIJAVIM NA PETJE OD DOMA? CENA?

Na vaje se prijavite se preko našega emaila ali spodnjega obrazca. Na svoj email boste v nekaj dneh prejeli povezavo za dostop v Zoom učilnico za prvo prihajajočo vajo. Prva vaja je brezplačna. Na vaje se lahko prijavite kadarkoli preko leta.

Cena je 48 eur / mesec. V ceno so vključene 4 vaje po 45 min.

Če potrebujete pomoč ali pa imate kakršnokoli vprašanje, smo vam vedno na voljo.

    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.