Pridite na pevsko vajo s svojo prijateljico, prijateljem, bratom, mamo, teto itd. Zabaven in kvaliteten čas, prepleten z učenjem in raziskovanjem glasu. Prednost dela v paru je možnost poslušanja sopevca, saj imamo med petjem vsi zelo podobne težave. Ko slišimo, kako mentor z različnimi vajami pomaga sopevcu, to lahko prenesemo nase in na svoje petje.
PRIJAVA NA VAJE

  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

  ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

  ikone_vaje prilagojene tebi_1

  PEVSKA TEHNIKA

  Usvojimo zdravo pevsko tehniko.

  ikone_vaje prilagojene tebi_2

  STIL PETJA

  Odkrijemo svoj stil petja.

  ikone_vaje prilagojene tebi_3

  POSLUH & RITEM

  Urimo posluh, ritem in petje harmonij.

  ikone_vaje prilagojene tebi_5

  NASTOPANJE

  Pojemo na mikrofon. Učimo se nastopati.

  ikone_vaje prilagojene tebi_6

  V ŽIVO & ONLINE

  Poleg vaj v živo na voljo tudi online vaje.

  Spoznamo, kako ohranjati glasovno zdravje

  Spoznamo vaje, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo svoj glas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah. Na dolgi rok glasilke okrepimo in se privadimo na optimalnejše mišične vzorce med petjem.

  Povečamo pevski razpon in glasovno moč

  Dobro petje je usklajeno delovanje mišic v glasilkah in okoli njih. S pravimi vajami se naučimo sprostiti napetosti, ki nas ovirajo pri petju, in okrepiti mišice, ki nam pomagajo k večjemu razponu glasu in k močnejšemu ter polnejšemu petju.

  Razvijamo stabilen glas skozi celoten razpon

  Najpogosteje se pevcem glas na visokih tonih zlomi ali pa se začnejo prekomerno naprezati. Z lestvicami, ki nam pomagajo povezati glas skozi celoten razpon, se naučimo ohranjati poln, močan in stabilen glas vse od nizkih pa do visokih tonov.

  Razvijamo improvizacijo in petje okraskov

  Si upata med petjem zapeti nekaj “po svoje”? Melodijo, ki vama pade na pamet? Z vajami za improvizacijo se učimo zaupati svojim pevskim idejam. Z lestvicami za učenje okraskov širimo svoje znanje in pridobivamo nove ideje za stilske okraske.

  Raziskujemo različne pevske stile

  Z raziskovanjem različnih pevskih stilov širimo svoja znanja o različnih načinih petja in o neskončnih možnostih barvanja in oblikovanja glasu. S preizkušanjem samega sebe v različnih stilih, ugotovimo, kateri stil najbolj ustreza naši osebnosti.

  Učimo se večglasnega petja

  Skupaj lahko trenirata večglasno petje, urita svoj posluh in pridobivata občutek za harmonije. Znanje večglasnega petja je zelo dobrodošlo tudi za pevce soliste in za pevce, ki pojejo spremljevalne glasove.

  Treniramo petje na mikrofon

  Ker je občutek petja na mikrofon popolnoma drugačen od petja brez mikrofona, učence spodbujamo, da na vajah čim več pojejo na mikrofon. Da se naučijo, kako z mikrofonom upravljati in ga uporabiti sebi v prid.

  Treniramo nastopanje

  Nastopanje treniramo z vajami za sproščanje telesa in zmanjševanje treme, z različnimi vajami za interpretacijo ter z nastopanjem drug pred drugim. Če želita, lahko nastopata tudi na naših rednih večerih za nastopanje.

  VSAKO VAJO POSNAMEMO IN TAKO PRAVILNO VADITA TUDI DOMA

  Vsak izmed nas ima drugačne glasovne navade in različne napetosti, ki nas ovirajo na poti do sproščenega petja. Najboljši glasovni napredek imamo, če vadimo prave vaje za naš glas. Prav zato vsako pevsko vajo posnamemo, s posnetkom vaje pa lahko svoj glas redno pravilno trenirata tudi doma in tako hitreje napredujeta.

  KAKO IZBRATI MENTORJA

  Vsi mentorji v studiu poučujemo po enaki metodi poučevanja, skupaj se izobražujemo in rastemo. Razlika med posameznimi nivoji mentorjev je v letih izkušenj in v letih poučevanja petja. Poleg tega ima vsak mentor še kakšno specifično dodatno znanje. Nekateri bolj obvladajo petje harmonij, drugi improvizacijom tretji studijsko snemanje ali petje ekstremnih glasov, itd. Pevcem predlagamo, da si sprva preberejo o mentorjih in začutijo, pri kom želijo imeti vaje. Nekateri učenci obiskujejo tudi dva mentorja hkrati ali pa mentorje menjajo. Glede tega smo zelo odprti. Važno nam je, da sledite svojim željam in občutkom.

  Če se ne moreta odločiti sama, smo vama vedno na voljo za pomoč. POVEŽIMO SE

  PRIJAVA NA VAJE

   Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.