Soočanje z osnovami igre, gradnjo različnih karakterjev, raziskovanjem svojega glasu in interpretacije. Pri sinhronizaciji razvijamo celotno barvno lestvico svojega glasu in skozi sebe spoznavamo druge osebnosti. Za vse starostne skupine; tako otroke kot odrasle.

ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

ikone_vaje prilagojene tebi_1

TEHNIKA GOVORA

Razvijamo učinkovito govorno motoriko.

ikone_vaje za igro in sinhro_2

IGRA

Spoznavamo osnove igralskega poklica.

ikone_vaje za igro in sinhro_4

PREZENCA

Usvajamo odrsko disciplino in prezenco.

ikone_vaje za igro in sinhro_5

DOMIŠLJIJA

Širimo svoj domišlijski svet.

ikone_vaje prilagojene tebi_6

V ŽIVO & ONLINE

Poleg vaj v živo na voljo tudi online vaje.

Spoznavamo se z osnovami igre

Vaje za sinhronizacijo nudijo spoznavanje osnov igralskega poklica. Za vse, ki bi radi v varnem okolju, na zabaven način ter skozi igro raziskovali sebe.

Treniramo govorne in gibalne vaje

Osnovni inštrument igralca sta glas in telo. Vsako srečanje se začne z govornimi in gibalnimi vajami; z njimi se uglasimo. Razvijamo motoriko, spoznavamo svoj glas in se učimo uporabe pravilnega diha pri govoru.

Gradimo različne karakterje

S pomočjo igranih prizorov se pogovarjamo o likih, ki jih igramo – kdo so, kaj počnejo, kakšne navade imajo itd. S tem se vživljamo v različne tipe karakterjev in tako širimo svoj domišlijski svet, spoznavamo druge ljudi in hkrati tudi sebe.

Razvijamo domišljijo in fantazijski svet

Z vživljanjem v različne vloge in opazovanjem sebe v različnih okoliščinah razvijamo svoj notranji svet in širimo življenjska obzorja.

Delamo gledališke prizore in se skozi njih učimo o svojem liku

Z igranjem gledaliških prizorov se na zabaven in igriv način naučimo odrske discipline in odrske prezence. To je odlična popotnica za vsakdanje življenje ali pri javnem nastopanju. Učimo se spretnosti komunikacije.

Spoznavamo raznolikost svojega glasu in svoje osebnosti

Z različnimi igralskimi vajami se skozi glas in telo učimo interpretirati osebe, živali in celo predmete. Na ta način spoznavamo različne barve in tone glasu, spoznavamo različne figure svojega telesa in s tem interpretiramo različne karakterje.

Skozi branje teksta se učimo o pravilni interpretaciji besedila

Podajanje zgodb je prastara veščina, ki pa tudi v današnjem času ni nič manj aktualna. Naše življenje sestavljajo zgodbe – kdo smo, kaj počnemo, od kod prihajamo, kam gremo … Skozi podajanje zgodb se učimo o življenju in z raznovrstnimi interpretacijami besedil raziskujemo različne oblike izražanja.

MENTOR ZA SINHRONIZACIJO: JAN BUČAR

Diplomant igre na AGRFT, redni član Lutkovnega gledališča, ki ima za seboj več deset let predstav, kratkih, dokumentarnih in celovečernih fimov. Njegov glas slišimo v številnih reklamah in risankah (Ledeno kraljestvo, Kung fu Panda, Bolt, V višave …).

Jan Bučar je leta 2006 diplomiral iz Dramske igre in umetniške besede na AGRFT. Kasneje je uspešno zaključil tudi enoletno šolanje igre na Sanford Meisner Centru v Los Angelesu. Od leta 2009 je redni član Lutkovnega gledališča Ljubljana.

KAKO SE PRIPRAVIMO NA VAJO? KAKO SE PRIJAVIM?

Vaje lahko obiskujete redno vsak teden ali na 14 dni ali pa se za termin dogovarjate sproti.

Če imate kakršnokoli vprašanje, smo vam vedno na voljo. POVEŽIMO SE

PRIJAVA NA VAJE

    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.