Vse za petje na enem mestu

Petje narodnozabavne glasbe

Petje narodnozabavne glasbe

Pevci narodnozabavne glasbe moramo na svojih nastopih pokazati raznolikost glasu, saj poleg narodnozabavne glasbe, izvajamo tudi skladbe ostalih žanrov (pop, rock, zimzelene, yugo). V ta namen na vajah spoznavamo in sprejemamo zmožnosti svojega glasu ter urimo pevsko tehniko, ki nam pomaga, tudi ob večurnem petju, vzdrževati glasovno zdravje.

Vaje za petje narodnozabavne glasbe lahko potekajo:

  • individualno
  • vaje za celoten ansambel

ČESA SE NAUČIMO? 

  • Kako na nastopih ohranjati glasovno zdravje

S treningom pevske tehnike pridobivamo povezan in stabilen glas, poveča se nam razpon in moč glasu, predvsem pa spoznamo svoj glas in se naučimo, na kako ohranjati glasovno zdravje. 

  • Pridobivanje samozavesti in suverenega nastopa 

Znan rek pravi: “Skupina je dobra toliko, kolikor je dober najšibkejši člen v skupini.” Mi smo tu zato, da vam pomagamo okrepiti vašo samozavest in zaupanje vase, ter vas ob rednem delu individualno usmerjamo in pomagamo na poti k napredku in vašim ciljem, saj se samozavest odraža tako v glasu kot v mimiki na odru. Po potrebi in željah delamo tudi s celotno skupino. 

  • Večglasnega petja v skupini

Pevec v ansamblu skoraj nikoli ni le eden, temveč je pogosto član pevskega dueta/terceta/kvarteta. Pevec se mora zato znati prilagoditi inštrumentalistom, obenem pa tudi oni njemu. Svoj glas, melodijo in besedilo mora za ubrano večglasno petje zelo dobro poznati. Nato pa je potrebno veliko skupinskega petja, da usvojimo še občutek petja harmonij. 

  • Razumevanje besedil in interpretacija

Najlepše je, če pevec na odru uživa in živi sebe ter zna prepričati poslušalce o tem, o čemer prepeva. Po vzoru interpretacije dobrih pevcev ter na podlagi vašega stila in osebnosti, se bomo učili prepoznavati svoje občutke ter kako jih izraziti z glasom. Učili se bomo poslušati sebe, razumeti besedilo in vse skupaj prenesti poslušalcu. 

  • Sodelovanje s sopevci in inštrumentalisti

Dobro sodelovanje s sopevci in inštrumentalisti je podlaga za dobro delovanje ansambla. Inštrumentalisti morajo znati poslušati pevce in obratno. Včasih je težko svoje glasbene ideje, interpretacijo, stil petja uskladiti z ostalimi člani in ob tem ohraniti svojstvenost. Nekaj pozornosti bomo namenili tudi temu.

  • Trening nastopanja na odru 

Na vajah bomo trenirali gibanje, igro, interpretacijo in mimiko, kar vam bo pomagalo za bolj samozavesten nastop na odru. Vsake dva meseca priredimo večer za nastopanje, kjer imajo pevci priložnost nastopiti na pravem odru. Nastopi lahko posamezen pevec ali celoten ansambel.  

Mentorji

Vaje za petje narodnozabavne glasbe vodi: 

Urška Lužarmagistrica specialne in rehabilitacijske pedagogike ter pevka Ansambla Jureta Zajca

DARILNI BONI

Če želite podariti pevsko vajo, imamo v studiu na voljo darilne bone. Za naročilo kontaktirajte info@akademijazaglas.si ali 041 240 210. Bone vam lahko pošljemo po pošti ali pa jih pridete osebno iskati v studio.

Petje je zakon! Je čarovnija, jutranja kava, je zdravilo, je psihoterapija. Je zgodba, strast, utrip srca (in src). Petje je igra, prijatelj. In resnica, iskrenost. Je kot dobra hrana, ki jo želiš deliti z drugimi. URŠKA LUŽAR

Ne prezrite

Delavnica Nega glasu

Delavnica Nega glasu

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.