Vse za petje na enem mestu

Skupinsko 'hobi' petje

Skupinsko 'hobi' petje

Hobi pevske vaje so namenjene vsem pevskim nadobudnežem, ki si želijo raziskovati petje. Učenje petja poteka preko gibanja, različnih vaj sproščanja, petja lestvic in pesmi, ter raznih iger za glas. Vaje potekajo v skupini do 15 ljudi.

Ura raziskovanja glasu, petja pesmi in sprostitve...

V šolskem letu 2018/2019 bomo imeli dve skupini: 

  • Hobi pop, rock zbor
  • Hobi soul, blues in jazz zbor

Česa se učimo:

  • Raziskujemo svoj glas 

Na vajah se s svojim glasom učimo igrati in eksperimentirati. Naučimo se peti zračno, tiho, glasno, nosno, z različnimi ritmi, glasovnimi barvami in okraski. 

  • Učimo se zdrave pevske tehnike

Sproščanje telesa, prepoznavanje telesnih napetosti, spoznavanje optimalnega dihanja in pravil izgovorjave, in še več. Kljub temu, da so vaje skupinske, so še vedno zelo individualno naravnane. Vsak posamezen pevec tako preko leta spozna vaje, ki so najbolj primerne za razvoj njegovega glasu.

  • Ritmične vaje za super groove

S treningom ritmičnih vaj naš glas postaja bolj dinamičen, naša interpretacija pa bolj zanimiva in intenzivna. Če imajo pevci dober groove, jim to omogoča boljše izražanje in boljšo prepričljivost.

  • Pridobimo samozavest v svojem glasu

S tedenskim treningom pridobivamo izkušnje, spoznavamo svoj glas in ga vedno bolj obvladujemo. Svoj glas se učimo sprejeti in vzljubiti. 

  • Poslušamo druge in se tako učimo

Ker imamo med petjem vsi zelo podobne težave, se lahko ogromno naučimo s poslušanjem drugih pevcev. Ko slišimo, kako učitelj z različnimi vajami pomaga sopevcem, to potem lahko prenesemo tudi v svoje petje. 

  • Treniramo nastopanje

Če si pevci v skupini želijo nastopati, imajo možnost nastopiti na naših večerih za nastopanje, ki jih priredimo nekajkrat na leto. Nastop pripravijo ob spremljavi pianista ali kitarista, zato poleg odrskih izkušenj pevci pridobivajo tudi izkušnje s sodelovanjem z glasbeniki.

Mentorji

Skupinsko hobi petje vodijo:

Urnik in cenik

Vaje potekajo od oktobra do junija, enkrat tedensko po 60 minut, v skupini največ 10 pevcev.

Urnik za šolsko leto 2018/2019:

  • Hobi pop, rock: četrtek 19:00-20:15
  • Hobi blues, soul in jazz: ponedeljek 19:00-20:15 

Cenik za šolsko leto 2018/2019: 40 eur/mesec 

Plačilo za skupinske vaje je 1-krat mesečno. V plačilo so vključene 4 vaje. Če si želite rezervirati mesto, prosim pišite na info@akademijazaglas.si ali pokličite 041 240 210.   


O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.