Vse za petje na enem mestu

10-tedenski tečaj solo petja

10-tedenski tečaj solo petja
10 tednov spoznavanja, raziskovanja in odkrivanja svojega glasu

Poznavanje osnovnega delovanja glasu nam je pri učenju petja zelo v pomoč. S tem znanjem si veliko lažje ustvarimo svoj optimalni pevski trening, hkrati pa vaje izvajamo bolj pravilno.

Tečaj poteka 10 tednov, enkrat tedensko po 90 minut, v manjši skupini (max 8 pevcev), pod vodstvom Nataše Nahtigal in Kristjana Virtiča. 

Kako izgleda tečaj:  

Vsak teden je prvi del vaje namenjen spoznavanju delovanja glasu ter raziskovanju vaj za upevanje, drugi del pa je namenjen ritmičnim vajam, odkrivanju različnih barv in dinamike glasu, večglasnemu petju, iskanju svojega izraza in petju pesmi.

Delovanje glasu (prvih 45 minut posamezne vaje): 

1. VAJA: Pevski inštrument in glasilke
2. VAJA: Nastanek glasu in njegovo potovanje po telesu
3. VAJA: Dihanje je motor pevskega inštrumenta
4. VAJA: Uravnotežen glas
5. VAJA: Kako ustvariti močan glas
6. VAJA: Oblikovanje ustne votline za super zvok
7. VAJA: Nosna votlina in nosna resonanca
8. VAJA: Ravnotežje tehnike in umetnosti 
9. VAJA: Vaje za iskanje svojega izraza
10. VAJA: Pevski okraski in pevski plan 

Izražanje in odkrivanje glasu (drugih 45 minut posamezne vaje):

  • petje pesmi
  • ritmične vaje
  • odkrivanje različnih barv in dinamike glasu
  • večglasno petje
  • vaje za intonacijo
  • vaje za interpretacijo
  • vaje za improvizacijo
  • medsebojno glasovno barvanje

Na vsaki vaji je prostor tudi za vprašanja. Vaje prilagodimo skupini in željam udeležencev. Če udeleženci želijo, lahko ob koncu tečaja tudi skupaj nastopijo na našem večeru za nastopanje

Prednost dela v skupini je možnost poslušanja sopevcev, saj imamo med petjem vsi zelo podobne težave. Ko slišimo, kako mentor z različnimi vajami pomaga sopevcu, to lahko prenesemo v svoje petje. 

Tečaj solo petja vodita:

  • Nataša Nahtigal, vodja Akademije za glas, mentorica petja, po izobrazbi zdravnica
  • Kristjan Virtič, mentor petja, aranžer, zborovodja, pevec  (Perpetuum Jazzile, Bassless, 4Given)

Urnik, cena in prijava

Termini v 2020/2021: 

23.09. -  25.11. / vsako sredo od 17:00-18:30
19.01. - 24.03. / vsako sredo od 17:00-18:30

Cena 10-tedenskega tečja je 260 EUR (cena vključuje ddv)

Lokacija: Akademija za glas, Slamnikarska 4, 1230 Domžale

Za tečaj imamo 8 prostih mest. Za rezervacijo pišite na info@akademijazaglas.si ali pokličite 041240210. Račun vam pošljemo po emailu, vaša rezervacija pa je potrjena s plačilom. 

Kaj so tečajniki povedali o tečaju...

Nove izkušnje, ki ti olajšajo tvoje delo in ustvarjanje! Ja, to sem dobila na tečaju. In iskrena ti hvala, da si si vzela čas in nam spoštljivo predajala svoje izkušnje, nasvete, ki so mi iz tedna v teden bolj koristili. Vsaj dvakrat sem prišla na vaje z lahko rečem, nižjo vibracijo-utrujena. A po vajah sem imela občutek miru, navdiha in bila pripravljena na delo, kot da je jutro! - MONIKA KELENC 
Zame je petje dobilo popolnoma novo dimenzijo. Odkrila sem svoj glas, prebudila potenciale izražanja, in s tem tudi sebe poslala na novo pot raziskovanja. Ekipa Nataše Nahtigal je več kot pevska šola. Znanje, ki ga Nataša in ostali jasno in nesebično predajajo je neprecenljivo, tako za popolne začetnike, kot tudi za izkušene pevce in glasbenike. Z njim si lahko pomagamo ne glede na to kje smo ostali v procesih učenja ali izražanja. - KATARINA CELARC


O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.