Pridruži se nam na pevski delavnici, na kateri bomo na petje pogledali iz vseh strani – kaj vse lahko vpliva na tvoj glas, kako dnevno za sebe ustvariš dobro upevanje in kako svoj glas dolgoročno najbolj optimalno razvijaš. Vso teorijo bomo takoj prenesli v praktične vaje in petje. Delavnico organiziramo nekajkrat na leto. Če vas zanima, nam pišite in vas obvestimo o naslednjem terminu.
1_raziskovanje glasu

PEVSKA TEHNIKA

Kaj pomeni celostni pristop k petju?

ikone_vaje prilagojene tebi_2

UPEVANJE

Glavne vaje za glasovni trening.

Pevski teambuilding_70x70pix_3

POVEZAN GLAS

Kaj vse potrebujemo za povezan glas.

4_sprostitev

SPROŠČANJE NAPETOSTI

Spoznaj, kaj te ovira pri petju.

5_samozavest

PEVSKA PREPRIČANJA

Kako zaupati v svoj glas?

ikone_10-tedenski tečaj_6

POSLUŠANJE

Učenje preko poslušanja sopevcev.

TEME DELAVNICE

Kako deluje naš glas - 5 komponent petja

Spoznali bomo, kako naše telo deluje kot inštrument, kako nastane naš glas ter glavne prekomerne telesne napetosti, ki nas lahko ovirajo, da bi glas zvenel polno in sporoščeno.

Delovanje glasilk — višina in kvaliteta glasu

Delovanje naših glasilk določi višino tona, ki ga pojemo, in kvaliteto glasu (zračen glas, prekomerno napet ali čist glas ). Ugotovili bomo, kako to lahko nadzorujemo.

Dihanje je motor pevskega inštrumenta

Petje je sestavljeno iz vdiha in izdiha, med katerima poteka petje fraze. Temu zopet sledi vdih. Spoznali bomo, kakšno je optimalno dihanje, ki deluje kot dober motor za naš glas.

Kako ustvariti povezan glas?

Spoznali bomo, kaj vse vpliva na to, da se nam glas na visokih tonih zlomi ali zakaj se naprezamo in kakšne vaje uporabljamo za trening čistega in skozi celotni razpon.

Kako ustvariti močan glas?

Ugotovili bomo, kje nastaneta moč in barva našega glasu. Kako ustvarimo močnejši in polnejši glas. Kako se lahko igramo z močjo in barvo našega glasu.

Oblikovanje ustne votline za super zvok

Petje polnih visokih tonov zahteva dober nadzor nad izgovarjavo. Z optimalno izgovarjavo lahko ustvarjamo močan in poln glas brez naprezanja ali napora.

Nosna resonanca, “twang” in “belting”

Twang in belting sta izraza, ki se pogosto uporabljata pri petju moderne glasbe. Oba nam pomagata imeti močan glas. Naučili se bomo, kje nastaneta in kako ju ustvarjamo zdravo.

Ravnotežje tehnike in umetnosti

Petje je umetnost, zato je pomembno, da poleg tehnike petja namenimo čas ustvarjalnosti in raziskovanju svojega stila. Pogledali si bomo vaje za krepitev ustvarjalnosti med petjem.

Raziskovanje pevskega stila in izražanja

Raziskovanje različnih barv glasu, različnih okraskov, različnih ritmov in glasovne dinamike. Tako spoznaš, kateri okraski najbolj ustrezajo tvojemu glasu.

Petje pesmi

V drugem delu delavnice se posamezniki javijo in zapojejo del pesmi. Preko nasvetov vidimo, kako lahko v zelo kratkem času izboljšamo svoj glas. Ko vidimo, kako sopevec z določeno vajo izoboljša petje, to hitreje prenesem tudi na svoje petje.

DELAVNICO VODI

Nataša Nahtigal, vodja Akademije za glas, mentorica petja, po izobrazbi zdravnica

Nataša zadnjih 20 let raziskuje delovanje človeškega glasu in poučuje petje. Delavnica je plod njenih izkušenj z več kot 1000 različnimi pevci. Na enostaven in zabaven način ti bo na delavnici predala svoje znanje, zelo praktično in z veliko petja! Če želiš nadgraditi svoje petje, ti obljubimo, da ti ne bo žal.

Za bolj podroben prikaz tem delavnice si lahko pogledaš video.

POGLEJ, ČESA VSE SE NAUČIŠ NA DELAVNICI

CENA in PRIJAVA NA DELAVNICO

Cena za udeležbo na celodnevni delavnici (9:00-15:30) je 100 eur. Za posamezno delavnico imamo prostih 20 prostih mest. Naslednji termin bo znan v kratkem. Če želite, da vas obvestimo o naslednjem terminu, nas prosim pišite.  POVEŽIMO SE