Studijsko okolje je za pevca popolnoma drugačno okolje, kot ga je navajen na vajah ali na odru. Na začetku je lahko to kar malce strašljiv proces, saj v studiu prvič zares slišimo svoj glas in vse “napakice” med petjem.

Na dolgi rok pa je studijsko snemanje pot, na kateri najbolj odkrijemo in spoznamo svoj glas. Prav zato smo se odločili, da pevcem ponudimo vaje studijskega snemanja.

Nekateri pevci si za začetek želijo le spoznavati svoj glas, se snemati in poslušati, drugi so že pripravljeni snemati kakšno priredbo ali svojo pesem. Vaje studijskega snemanja priporočamo vsem pevcem, ki si želijo resnejšega ukvarjanja s petjem.

PRIJAVA NA VAJE

  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

  ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

  ikone_vaje za studijsko snemanje_1

  SNEMANJE

  Učimo se snemati svoj glas.

  ikone_vaje za studijsko snemanje_3

  STIL PETJA

  Odkrivamo svoj stil petja.

  ikone_vaje za studijsko snemanje_4

  POSLUH & RITEM

  Urimo posluh in treniramo ritem.

  ikone_vaje za studijsko snemanje_5

  IZDELEK

  Posnamemo svoj izdelek.

  ikone_pevski zbor_6

  PEVSKA TEHNIKA

  Usvojimo pevsko tehniko.

  Učimo se poslušanja svojega glasu

  Svoj glas slišimo popolnoma drugače, kot ga slišijo ljudje okoli nas. S studijskim snemanjem spoznavamo svoj glas in se učimo sprejemanja njegovega zvena in barve.

  Pridobivamo izkušnje snemanja glasu

  Petje v studiu je popolnoma drugačna izkušnja kot petje v sobi z ali brez mikrofona ali petje na odru. V studiu v svojem glasu lahko slišimo veliko več in to je odličen način za spoznavanje glasu.

  Naučimo se izražati sebe

  Na posnetku najbolje zvenimo, kadar smo sproščeni in si zares upamo izraziti svoj glas. Večkrat, ko to poskusimo in se poslušamo, bolj začutimo, kdaj v svoj glas zares damo sebe in svoje občutke.

  Spoznamo način dela v studiu

  Snemati, poslušati posnetek in potem zopet snemati ter se poslušati. Ustvarjati. Spoznamo način sodelovanja v studiu, kar nam kasneje lahko pomaga tudi pri snemanju z drugimi producenti.

  Raziskujemo različne barve svojega glasu

  Na vajah raziskujemo različne barve svojega glasu. Studijsko snemanje je prostor za ustvarjanje in super je, da se naučimo in si upamo z različno barvo svojega glasu izražati svoja občutja.

  Razvijamo boljši občutek za posluh in ritem

  Na posnetku se sliši vse. Vse male “napakice”, zato je studijsko snemanje odličen trening za posluh in ritem. Pomembno je le, da do sebe nismo preveč kritični in si učenje vzamemo le kot priložnost za novo izkušnjo in razvoj glasu.

  Razvijamo svoj stil petja

  S poslušanjem svojega petja, z občutenjem, igranjem s svojim glasom, raziskovanjem različnih barv svojega glasu raziskujemo sebe in odkrivamo svoj glas. Na ta način razvijamo svoj edinstveni stil petja.

  Posnamemo svoj cover

  Na vajah lahko posnamete priredbo kakšne pesmi, lahko le za svoj spomin ali za javno deljenje. Če jo boste delil/a na Youtubu, vam lahko pomagamo tudi pri snemanju videa.

  KAJ POTREBUJEMO ZA VAJO?

  Za vaje studijskega snemanja potrebujemo podlago oziroma inštrumental pesmi. Za sam trening snemanja jo lahko dobimo tudi z Youtuba, če pa želite pesem tudi objaviti, pa je dobro, da skupaj najdemo boljšo inštrumentalno podlago. Inštrumental pesmi vam lahko posnamejo tudi naši inštrumentalisti.

  V primeru, da želite zahtevnejšo glasbeno produkcijo, vas usmerimo na producente, s katerimi sodelujemo.

  Če potrebujete pomoč, smo vam vedno na voljo. POVEŽIMO SE

  KAKO SE PRIJAVIMO NA VAJE ZA STUDIJSKO SNEMANJE

  Večina naših mentorjev poučuje vaje za studijsko snemanje. Če že obiskujete naše pevske vaje, vprašajte kar svojega mentorja in imate lahko z njim vajo za studijsko snemanje. V nasprotnem primeru nas kontaktirajte in skupaj poiščemo mentorja in termin za vašo vajo.

  PRIJAVA NA VAJE

   Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.