Svojo profesionalno glasbeno pot je začel na avstrijskem jazz konzervatoriju v Celovcu, smer jazz petje, pri priznani učiteljici petja Caroline De Rooij, svoje pevsko znanje pa je izpopolnjeval tudi pri drugih učiteljih, kot so Barbara Tišler, Maja Bevc, Kristjan Virtič, Nataša Nahtigal in Edita Garčević Koželj. Leta 2019 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz smeri glasbena pedagogika, trenutno pa zaključuje magisterij.

Do danes je imel kot solo izvajalec ali predskupina priložnost nastopiti z različnimi uveljavljenimi slovenskimi izvajalci (Big Foot Mama, Modrijani, Tilen Lotrič, Žan Serčič, Jan Plestenjak, Challe Sale, Tabu, Mi2, Siddharta, Peter Lovšin, Crvena Jabuka). Uveljavil se je tudi kot backvokalist na izboru EMA za pesem evrovizije.

Na svoji glasbeni poti ustvarja tudi svojo avtorsko glasbo. Napisal in izdal je že mnogo svojih besedil in pesmi, s katerimi se je uvrstil tudi na slovenske glasbene lestvice in radijske postaje.

Skupini Perpetuum Jazzile se je pridružil leta 2013.
Od takrat je s skupino veliko prepotoval in pel v največjih slovenskih in svetovnih glasbenih dvoranah. V skupini Perpetuum Jazzile nastopa tudi kot solist (skladbe B mašina, Od višine se zvrti, Poletje v školjki in druge).

Žiga pravi: “Všeč so mi harmonije in večglasja. Najboljši je občutek, ko s prijatelji zapoješ skupaj, če pa zapojemo skupaj v večglasju, pa je to še toliko lepši občutek. Življenja brez glasbe si sploh ne morem predstavljati. Prav zato želim svoje znanje in strast do petja širiti na druge ljudi.Petje ni samo kako lep in dober glas imaš, ampak tudi pripovedovanje zgodbe in zabava. Najbolj pomembno je, da v petju uživaš.”

Mnenja učencev

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.