Betina Litrop se je s petjem aktivno začela ukvarjati v zgodnjih srednješolskih letih, kjer je delovala v različnih glasbenih zasedbah in zborih. Izobraževanje je nadaljevala na univerzi za glasbo v Gradcu, smer Muzikologija s povdarkom na Jazzu in etnomuzikologiji, kjer trenutno zaključuje študij.

Leta 2019 se je vključila Inštitut IVA (Institute for Vocal Advancement, Los Angeles), kjer je svoj glas izpopolnjevala pri različnih učiteljih petja (Spencer Welch, Roberto delli Carri, Stephanie Borm Krueger, Andreas Grussl) in leta 2020 prejela certifikat za Vocal Coacha Level 1.

Od takrat dalje poučuje individualne in skupinske pevske vaje. Je tudi vodja manjšega mešanega zbora v Gradcu.

Poleg poučevanja petja deluje tudi v različnih glasbenih zasedbah, kot pevka na porokah, zabavah in dogodkih po Sloveniji in Avstriji. Najbolj se poistoveti z jazzom in popularno glasbo.

Betina pravi, da si je od nekdaj želela postati dober učitelj petja in čuti, da to njeno poslanstvo.

Kot mentorica želi, da si učenci poleg spoznavanja svoja glasu, na pevskih vajah upajo izražati svoje želje ter izbiro repertoarja. Njene pevske vaje so vedno konstruktivno podprte z zdravo pevsko tehniko in glasbeno teorijo, pozornost pa namenja tudi odrski prezenci, sproščenosti in svobodnem izražanju.

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.