Si želiš spoznavati in razvijati svoj glas, ob tem pa se naučiti petja harmonij in sodelovanja s sopevci? Prijavi se na naš skupinski trening petja, urjenja ritma, petja harmonij in druženja, v skupini 6-8 ljudi. Vaje potekajo enkrat tedensko po 60 minut.

ČESA SE NAUČIŠ NA VAJAH?

ikone_skupinske vaje_1

TEHNIKA PETJA

Usvajaš zdravo pevsko tehniko.

ikone_skupinske vaje_2

POSLUH & RITEM

Uriš posluh in treniraš ritem.

ikone_skupinske vaje_3

HARMONIJE

Treniraš petje harmonij.

ikone_skupinske vaje_5

SPROSTITEV

Sprostiš se in zabavaš.

KAKO IZGLEDAJO SKUPINSKE VAJE?

Skupinske vaje potekajo enkrat tedensko po 60 min, v skupini 6-8 ljudi. Na začetku vaje vas mentor dobro upoje, med tem pa vam predaja napotke o zdravi pevski tehniki. Ker vas je samo od 6-8 lahko tudi vsakemu nameni nekaj časa in ti pomaga, da glas postaviš v boljše ravnotežje.

Drugi del vaje je sestavljen iz petja pesmi. Pesmi izberemo skupaj z vami. Želimo, da so vam všeč in v njih uživate, mi pa potem za izbrano pesem pripravimo aranžma. Vse pesmi se pojejo večglasno, tako treniraš svoje uho, poslušanje sopevcev in petje harmonij. Večina skupin želi tudi nastopati, zato pesmi zapojejo na našem Večeru za nastopanje, na odru z inštrumentalisti.

PO VSAKI VAJI PREJMEŠ POSNETEK VAJE

Vsako skupinsko pevsko vajo posnamemo in ti po vaji na email pošljemo posnetek, s katerim lahko svoj glas treniraš tudi doma in tako hitreje napreduješ. Če kdaj na vajo ne utegneš priti, še vedno prejmeš posnetek in tako tudi nobene vaje ne zamudiš.

POGOJI VPISA IN PRIJAVA

Za dober napredek skupine je zelo pomembno, da so pevci v posamezni skupini med seboj kompatibilni, tako po starosti kot tudi po znanju. Zato je pogoj za vpis v skupinske vaje je kratek 10-minutni pogovor in glasovni preizkus z enim izmed mentorjev, na podlagi katerega lahko ocenimo, katera izmed skupin bi bila primerna zate.

ZABAVA, SPROSTITEV, UČENJE, OSEBNOSTNA RAST!

Ali veš, da se medtem, ko poješ, sproščajo hormoni sreče, krepi se imunski siste in znižujejo se hormoni stresa? Nekateri celo pravijo, da bi petje zaradi vseh teh učinkov lahko bilo na recept. 🙂

Poleg tega je petje odlično sredstvo, preko katerega spoznavaš sebe, svoje vzorce in prepričanja. In počasi negativna in uničujoča prepričanja prepišeš v podporna. Če kateri izmed tvojih prepričanj “Moj glas ni ok”, “Fušam” ali “Nisem vreden/na za petje”, ga bomo skupaj zamenjali v “Moj glas je dovolj! Moj glas je super!”, “Pravilne tone se z vajo lahko naučim zapeti!” in “Imam se rad/a! Vreden/na sem!”.

TE ZANIMA ŠE MALO BOLJ PODROBNO O POTEKU VAJ?

Pridobivamo samozavest v glasu

Večina ljudi se boji peti s svojim “pravim” glasom. Svoj glas skrivamo in pojemo napol. S petjem s sopevci počasi izgubimo ta strah in si upamo zapeti “po svoje s polnim glasom”. Svojemu glasu tako začnemo zaupati, petje pa postane samozavestnejše.

Učimo se večglasnega petja

Ustvarjati harmonije z ljudmi nam vedno pričara dobre občutke. Poleg tega je znanje večglasnega petja pomembno tudi za pevce soliste in za pevce, ki pojejo spremljevalne glasove. Na vajah se urimo tudi v petju brez spremljave (acapella).

Spoznamo, kako ohranjati glasovno zdravje

Na vajah spoznamo trike, vaje, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo in upevamo svoj glas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah. Na dolgi rok glasilke okrepimo in se privadimo na optimalnejše mišične vzorce med petjem.

Povečamo pevski razpon in glasovno moč

Dobro petje je usklajeno delovanje mišic v glasilkah in okoli njih. S pravimi vajami se naučimo sprostiti napetosti, ki nas ovirajo pri petju, in okrepimo mišice, ki nam pomagajo k večjemu razponu glasu in k močnejšemu ter polnejšemu petju.

Raziskujemo različne barve svojega glasu

S posebnimi lestvicami in vajami raziskujemo različne barve svojega glasu in se z njim učimo igrati. Raziskujemo, kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grlno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega odkrivamo, kaj vse naš glas zmore.

Treniramo ritem

S treningom ritmičnih vaj glas postaja bolj dinamičen, naša interpretacija pa zanimivejša in intenzivnejša. Če imamo dober ritem, nam to omogoča boljše izražanje in boljšo prepričljivost, poleg tega pa sprošča telo in povečuje užitek med petjem.

Učimo se sodelovanja s sopevci

V skupini se učimo sodelovati drug z drugim. Naučimo se poslušati in svoj glas uglasiti s skupino. Skupinsko petje je timsko delo. Bolj kot sodelujemo drug z drugim, boljši je skupen zvok skupine. To je tudi šola za življenje.

Treniramo nastopanje

Če si pevci v posamezni skupini željo nastopati, lahko nastopajo na naših večerih za nastopanje, ki jih redno prirejamo v šolskem letu. Za nastop skupina pripravi svojo točko ali pa sodeluje kot spremljevalni glas ostalim pevcem studia.

Kako se drugi počutijo pri nas?

testos-Petra
Ogromno sem napredovala, ne samo glasovni razpon, predvsem osebnostno, samozavest, zaupanje, fokus, itd… Neprecenljivo in ena stvar, ki se je nisem pripravljena odpovedati.
Petra Wagner Čuk
testos-irena
Na AZG se igramo z glasom, raziskujemo in se ne bojimo niti zafušat. Neverjetni ste v tem, da iz vsakega od nas potegnete najboljše, da začnemo verjeti vase in v svoj glas. Hvala!
Irena Gantar

PRIJAVA NA VAJE

    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.