Tedenski trening petja, urjenje večglasnega petja, harmonij in ritmičnih vaj. Zabava in sprostitev. Super priprava na avdicije za zbore ali spremljevalne glasove v bandu. Dobro petje harmonij je tudi zelo dobra podlaga za solo pevsko kariero.

V skupini max. 6-8 učencev / 1-krat tedensko / petje popularne glasbe

PRIJAVA NA VAJE

  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

  ČESA SE NAUČIMO NA VAJAH?

  ikone_skupinske vaje_1

  TEHNIKA PETJA

  Usvajanje zdrave pevske tehnike.

  ikone_skupinske vaje_2

  POSLUH & RITEM

  Urjenje posluha in trening ritma.

  ikone_skupinske vaje_3

  HARMONIJE

  Treniranje petja harmonij.

  ikone_skupinske vaje_5

  SPROSTITEV

  Tedenska sprostitev in zabava.

  Pridobivamo samozavest v svojem glasu

  Večina ljudi se boji peti s svojim “pravim” glasom. Svoj glas skrivamo in pojemo napol. S petjem s sopevci počasi izgubimo ta strah in si upamo zapeti “po svoje s polnim glasom”. Svojemu glasu tako začnemo zaupati, petje pa postane samozavestnejše.

  Naučimo se večglasnega petja

  Ustvarjati harmonije z ljudmi nam vedno pričara dobre občutke. Poleg tega je znanje večglasnega petja pomembno tudi za pevce soliste in za pevce, ki pojejo spremljevalne glasove. Na vajah se urimo tudi v petju brez spremljave (acapella).

  Spoznamo, kako ohranjati glasovno zdravje

  Na vajah spoznamo trike, vaje, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo in upevamo svoj glas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah. Na dolgi rok glasilke okrepimo in se privadimo na optimalnejše mišične vzorce med petjem.

  Povečamo pevski razpon in glasovno moč

  Dobro petje je usklajeno delovanje mišic v glasilkah in okoli njih. S pravimi vajami se naučimo sprostiti napetosti, ki nas ovirajo pri petju, in okrepimo mišice, ki nam pomagajo k večjemu razponu glasu in k močnejšemu ter polnejšemu petju.

  Raziskujemo različne barve svojega glasu

  S posebnimi lestvicami in vajami raziskujemo različne barve svojega glasu in se z njim učimo igrati. Raziskujemo, kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grlno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega odkrivamo, kaj vse naš glas zmore.

  Treniramo ritem

  S treningom ritmičnih vaj glas postaja bolj dinamičen, naša interpretacija pa zanimivejša in intenzivnejša. Če imamo dober ritem, nam to omogoča boljše izražanje in boljšo prepričljivost, poleg tega pa sprošča telo in povečuje užitek med petjem.

  Učimo se sodelovanja s sopevci

  V skupini se učimo sodelovati drug z drugim. Naučimo se poslušati in svoj glas uglasiti s skupino. Skupinsko petje je timsko delo. Bolj kot sodelujemo drug z drugim, boljši je skupen zvok skupine. To je tudi šola za življenje.

  Treniramo nastopanje

  Če si pevci v posamezni skupini željo nastopati, lahko nastopajo na naših večerih za nastopanje, ki jih redno prirejamo v šolskem letu. Za nastop skupina pripravi svojo točko ali pa sodeluje kot spremljevalni glas ostalim pevcem studia.

  POGOJI VPISA IN PRIJAVA

  Pogoj za vpis v skupinske pevske vaje je kratka 15-minutna predhodna vaja z enim izmed mentorjev, na podlagi katere lahko ocenimo, katera izmed skupin bi bila primerna za pevca. Zelo pomembno je, da so pevci v posamezni skupini med seboj kompatibilni, tako po starosti kot tudi po znanju. Le tako lahko skupina uspešno in dolgoročno napreduje.

  Vaje potekajo skozi vse šolsko leto, enkrat tedensko po 60 minut, v skupini do največ 6-8 pevcev. Za prijavo na uvodno vajo, na kateri bomo poiskali pravo skupino za vas, nas kontaktirajte. POVEŽIMO SE

  PRIJAVA NA VAJE

   Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.