Vse za petje na enem mestu

Skupinske vaje

Skupinske vaje
Tedensko urjenje posluha, večglasnega petja, harmonij in ritmičnih vaj. Super priprava na avdicije za zbore ali spremljevalne glasove v bandu. Dobro petje harmonij je tudi dobra podlaga za solo pevsko kariero. 
V skupini max. 6 učencev / 1-krat tedensko / petje popularne glasbe 

Česa se naučimo?

  • Pridobimo samozavest v svojem glasu

S tedenskim treningom pridobivamo izkušnje, spoznavamo svoj glas in se ga učimo obvladovati v praksi. Na vsaki vaji pevci pojejo posamezno in večglasno in tako pridobivajo pevsko samozavest in prepričljivost. 

  • Naučimo se večglasnega petja

Večglasno petje je pomembno za pevce soliste, še bolj pa za pevce, ki pojejo spremljevalne glasove (back vokale). Veliko pevcev, ki so uspeli v samostojni karieri, je začelo s petjem spremljevalnih glasov. Pevci se na vajah urijo tudi v petju brez spremljave (acapella).

  • Uporabljajmo različne barve svojega glasu

Z učenjem petja harmonij se s svojim glasom naučimo igrati. Naučimo se peti zračno, tiho, glasno, nosno, z različnimi ritmi, glasovnimi barvami in okraski. 

  • Ritmične vaje za super groove

S treningom ritmičnih vaj glas postaja bolj dinamičen, naša interpretacija pa bolj zanimiva in intenzivna. Če imajo pevci dober groove, jim to omogoča boljše izražanje in boljšo prepričljivost, poleg tega pa sprošča telo in povečuje užitek med petjem.

  • Sodelovanje z drugimi glasbeniki 

V glasbeni industriji je dobro sodelovanje z drugimi glasbeniki ključnega pomena. V skupini se boste naučili sodelovati z ostalimi pevci in začutili, kako je timsko delo potrebno za dober rezultat. 

  • Trening nastopanja na odru

Pevci iz šole za petje harmonij redno trenirajo nastopanje na naših večerih za nastopanje, za katere pripravijo svojo točko ali pa sodelujejo kot spremljevalni glasovi ostalim pevcem studia. 

Mentorji

Šolo za petje harmonij vodijo:

  • Kristjan Virtič, mentor petja, aranžer, zborovodja, pevec  (Perpetuum Jazzile, Bassless, 4Given)
  • Julija Fajhtinger, diplomirana profesorica glasbe, pevka, kitaristka in klarinetistka
  • Karin Možina, diplomirana zdravnica, dolgoletna članica vokalnih skupin Perpetuum Jazzile in Bassless in pevka pod psevdonimom KARYN

Pogoji vpisa v skupino

Pogoj za vpis v šolo za petje harmonij so predhodne individualne vaje v studiu, na podlagi katerih lahko ocenimo, če bi bila katera od skupin primerna za pevca. 

Pomembno je, da so pevci v skupinah za harmonije med seboj kompatibilni, tako po starosti kot tudi po znanju, saj le tako skupina lahko uspešno napreduje.

Urnik, cenik in prijava

Vaje potekajo preko celotnega šolskega leta, enkrat tedensko po 60 ali 75 minut, v skupini največ 6 pevcev.

Cenik za šolsko leto 2020/21 - Cenik

Plačilo za skupinske vaje je 1-krat mesečno. V plačilo so vključene 4 vaje. Za prijavo v šolo za petje harmonij, nas kontaktirajte na info@akademijazaglas.si ali 041 240 210.  

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.