Zgodba Akademije za glas

Prvi koraki so bili narejeni z majhnim pevskim studiom leta 2007. Sprva doma v kleti, nato v hiši v Grosupljem, pa spet v Domžale v klet in nato od majhnega poslovnega prostora v prenovljene večje prostore v Domžalah. Sprva kot Pevski studio Nataša Nahtigal, od 2018 pa kot Akademija za glas, ki deluje pod okriljem zavoda Moj gas, zavoda za celostno nego glasu.

Ko na pevskih vajah nekdo, ki si nikoli ni upal peti, začne peti na ves glas, ali pa nekdo, ki je vse življenje mislil, da »fuša«, ugotovi, da lahko zapoje prave tone, če natrenira mišice svojega grla.

Ali pa, ko mlada pevka posname svojo prvo pesem ali ima svoj prvi nastop. Ali pa ko pevec, ki že nastopa, z vajo tako okrepi svoj glas, da po petju ni več glasovno utrujen. Ti majhni uspehi so tisti, ki vedno znova hranijo našo strast do poučevanja petja.

Vse se je začelo “naključno” leta 2003, ko je Nataša, še med študijem medicine, nastopala v amaterskem muzikalu pod okriljem Šole za nastopanje Bast in ji je vodja šole rekel, če bi z novim šolskim letom pri njih začela poučevati petje. Čeprav je imela za seboj le nekaj 10 individualnih pevskih vaj, si je rekla, “Zakaj pa ne, če ne drugega, je na fakulteti super, da imam majhen zaslužek.”

Niti slučajno ni pomislila, da se bo poučevanje petja prelevilo v veliko strast, kasneje v poklic ter kasneje v poslanstvo. Med iskanjem različnih priročnikov, kako poučevati petje, je v tujini našla šolanje za poklic “vocal coacha”, trenerja za glas.

Po končani medicinski fakulteti je odšla v Los Angeles in tam prejela licenco za  poučevanje takrat zelo poznane tehnike petja  Speech Level Singing. Po vrnitvi domov je v kleti domače hiše odprla svoj prvi pevski studio N-Vocal Studio, ga kasneje preimenovala v VocalBridge, nato v Pevski studio Nataša Nahtigal, leta 2018 pa v Akademijo za glas.

Zanimiva pot, malo gor, kdaj malo dol. Nepredvidljiva, včasih stresna, a vedno polna ljubezni, druženja, smeha in petja. Nikoli je ne bi zamenjala.

Po 10 letih poučevanja kot solo učiteljica si je Nataša Nahtigal želela okoli sebe ekipo ljudi, s katerimi bi lahko skupaj uresničila vizijo – Ustvariti prostor, v katerem je vse za trening glasu in petja.

Začela je nastajati prava pevska šola, v kateri danes lahko trenirate pevsko tehniko, nastopanje, petje harmonij in več. Lahko pojete sami ali v skupini, za zabavo ali za uresničevanje želje po pevskem poklicu.

Za prihodnost imamo še veliko idej in načrtov. Nekoč bomo imeli tudi svoj snemalni studio, dvorano za nastopanje, logopeda in foniatra.   Upamo si sanjati in to želimo deliti tudi z vami.

1100
ZADOVOLJNIH PEVCEV IN PEVK
50
IZPELJANIH DOGODKOV
9
UČITELJEV
5
OPREMLJENE PEVSKE UČILNICE
120
BLOG PRISPEVKOV
1
ŽELJA = PETI

Sledimo najnovejšim metodam poučevanja.

Znanost o glasu je v zadnjem desetletju zelo napredovala. Danes se za učinkovit trening glasu uporabljajo drugačne vaje, kot so se leta nazaj, zato se naša ekipa redno izobražuje o novostih na vseh področjih poučevanja glasu in petja.

Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev. Vaje skušamo vedno prilagoditi željam in ciljem posameznika. Če si nekdo želi postati pevec, mu pomagamo pri uresničevanju, vztrajanju in dosegu te poti, če pa si nekdo želi peti le zase, poskrbimo, da se na vajah sprosti in si upa bolj odpreti svoj glas.

natasa-nahtigal-petje

Nataša Nahtigal, ženska, mama, prijateljica, po izobrazbi zdravnica, po poklicu pa učiteljica petja in vodja Akademije za glas, pravi: “Zelo sem hvaležna, da nam je skupaj uspelo ustvariti skupnost, kjer verjamemo v vsak glas. Hvala moji super ekipi in vsem učencem, ki nam vsakodnevno čarate lepe občutke.