VAŠE ZADOVOLJSTVO NAM POMENI NAJVEČ

Učenci o nas

Ko se mi pri svojih učencih petja poraja kakšen dvom, se obrnem na Natašo, od katere v eni uri prejmem dovolj koristnih napotkov za nadaljnje delo. Zagotovo priporočam tudi pedagogom.
Anja Ramot
Jaz sem z vašo akademijo in Kristjanom zelo zadovoljen. Po naravi nisem tak človek, da bi doma sam vztrajno treniral. Zato pa mi zelo paše da enkrat na 14 dni pridem za 40 min na vaje,kar je za mene tudi nekakšna sprostitev.Snemam veliko novih pesmi in vidim ,da tudi dobro napredujem, kar mi brez Kristjana ne bi uspelo.
Uroš Ržišnik
Julija Fajhtinger iz Akademije za glas me je prva vpeljala v svet petja. Julija je izvrstna glasbenica,predvsem pa učiteljica petja z občutkom za posameznika in njegov glas.’
Kira Zorman
Do Akademije za glas sem prišla preko darilnega bona za rojstni dan. To darilo je bilo veliko presenečenje in hkrati … cmok v grlu, ker nisem bila vajena peti pred drugimi, imela sem le veliko željo po petju. Priznam, da sem imela veliko začetno tremo. Prvo sem v Akademiji spoznala go. Natašo, zelo sproščeno in prijazno gospo. Po kratkem pogovoru sva začeli z opevanjem in kmalu s petjem. Potem se je veselje začelo. Enako prijetno me je sprejela ga. Karin, s katero preživljam pevske vaje. Zagotovo delam napake, katere spodbujajo smeh, a me na njih opozori z občutkom. S tem ustvarjajo veliko zaupanje. In zato komaj čakam, da grem na naslednjo vajo.  Po vsaki uri dobim tudi posnetek ure. Sprva mi je bilo to čudno, ampak na ta način dodatno spoznavam svoj glas, kar mi je super.
Tatjana Vintar
Nataša je zaslužna za to, da sem na Evroviziji leta 2011 v enem poskusu zapela svojo Evrovizijsko pesem Vanilija z lahkoto. Pred tem sem jo lahko samo v studiu, že po eni vaji pa je bila razlika očitna. Je odlična poznavalka glasu in zna zelo dobro brati človeka, kar se mi zdi pri petju ključnega pomena, saj je vsak izmed nas drugačen in nas velikokrat nazaj držijo čisto psihološke stvari.
Maja Keuc
Imam samo pozitivne izkusnje, mentor Kristjan Virtic je najboljsi mentor, ki si ga mladi bodoči pevec lahko zaželi, res se posveti svojim učencem in da vse svoje znanje in z njim je vsaka vaja vrhunska in zabavna. Akademija za glas je po mojem mnenju vrhunska akademija, komaj že čakam spet nastope in upam, da mi s pomočjo akademije in Kristjana uspe kakšen preboj. 🙂
Matic Grum
Vsem, ki bi radi našli in razvijali SVOJ GLAS, toplo priporočam Akademijo za glas. Sama delam vokalno tehniko z Natašo Nahtigal. Najine ure so inventivne, dinamične, nekakšna popotovanja in raziskave lastnega glasu, ko včasih iz sebe spraviš neke zvoke, ki jih nisi nikoli prej. In ostaneš kar malo šokiran. O, a to je moj glas! In se ti odpre nek nov del tebe, za katerega sploh nisi vedel, da obstaja.
Jagoda Tovirac
Moja izkušnja z AKADEMIJO ZA GLAS je naravnost čudovita. V začetku sem imel samo željo peti in bil sem brez vizije kako začeti in nadaljevati. Kot popolnega začetnika me je sprejela Nataša Nahtigal. Od tukaj dalje je bilo vse lažje. Dobil sem veliko potrebnih znanj in usmeritev s pomočjo katerih sem se ” našel ” v pevskih vodah. Nataša me je po določenem času usmerila še na drugo inštruktorico Julijo Fajhtinger, saj mi je želela še dodatno razširiti moja obzorja, saj vsak inštruktor ima svoje prav posebne karakteristike in kvalitete. In moram reči, da je tudi ta “taktika” bila odlična in dobro premišljena poteza Nataše.

Julija je človek na mestu in z svojim umetniškim privdihom in pogledom na svet glasbe mi je odprla nova obzorja za katera pa spet nisem vedel da obstajajo. Tako lahko rasteš in se razvijaš. Hvala Julija…si moj vzor!

Po dveh letih, po vzponih in padcih se še vedno močno razvijam, skušam ustvarjati svoj prepoznaven stil glasbe, snemam svoje pesmi in spote. Pri tem mi Akademija za glas stoji ob strani vedno, ko jih potrebujem.

In nenazadnje moram omeniti tudi ga. Majdo, ki je kot sonce v prvi bojni vrsti, ko stopite v Akademijo. Prijazno in toplo vas pozdravi ter z nasmehom na ustih naredi vaše bivanje pri njih naravnost čudovito. Sploh v začetku se v živo spomnim njenih vzpodbudnih besed in pohval katerih do takrat nisem bil vajen. Ga. Majda hvala ker ste !

Za konec še to – Akademija za glas, zagotovo ste pustili velik pečat pri mojem ustvarjanju, to je sedaj že jasno. Tega se ne da izbrisati.

Hvala vam za to in velik poklon vsem!’’

Matevž Visocnik
Kot kitarist in avtor glasbe sem večkrat pristal v vlogi vokalista, a mi to ni najbolje uspevalo. Leta sem neuspešno iskal napredek, ki sem ga dosegel šele s prihodom na Akademijo za glas. Tu sem dobil prave usmeritve, motivacijo in zaupanje v korake za izboljšanje lastnega glasu. Nehal sem se spraševat, zakaj ne zmorem, in se sprašujem le, kako bi to dosegel. In vem, da se lahko s temi vprašanji vedno obrnem na Akademijo za glas.
Matevž Šega
Akademija za glas ni samo ‘prostor’, kjer te naučijo pravilne tehnike petja, vendar/ampak je veliko več. Naučiš se predvsem kako imeti rad glasbo v celoti, kako povedati in ne samo zapeti zgodbo same pesmi in da je najbolj pomembno imeti rad sebe in delo, ki ga opravljaš. Poslanstvo, ki nam je dano/ Poslanstvo, kot je glasba, pa je najlepše takrat, ko ga lahko tudi mi predamo ostalim.
Nika Svetlin
Sem ena tistih pevk pri Nataši, ki nimam profesionalnih ambicij, vendar v petju neizmerno uživam. Nataša je odličen mentor, ki obvlada vesolje različnih aspektov petja, od pevskih tehnik, razloži proces petja skozi anatomijo, fiziologijo in psihologijo človeka. Nikoli ji ne zmanjka nasvetov in je neizmeren vir motivacije. Rada hodim na vaje k njej, četudi včasih preredko. 🙂
Barbara Modic
Kristjan je izvrsten učitelj petja, ki ve, kako delati z ljudmi in njihovimi glasilkami. Je odličen motivator, njegove pevske ure pa se vedno zdijo prekratke. Nujna pevska oprema pri njem je kokakola – hec, raje je ne prinest!
Sabina Perenič
Všeč mi je, ker se na AZG igramo z glasom, si upamo, probavamo, raziskujemo in se ne bojimo niti zafušat. Všeč mi je to sproščeno vzdušje in pozitivna naravnanost, neverjetni ste v tem, da iz vsakega od nas potegnete najboljše, da začnemo verjet vase in v svoj glas. Hvala!
Irena Gantar
Akademijo za glas obiskujem že tretje leto, od samega začetka pojem v manjši skupini, poleg užitka in znanja o petju sem dobila tudi nove prijatelje. Kristjan je pa itak the best, zelo dobro koordinira zabavo in resno delo.
Laura Tratar
Akademija za glas, je profesionalna ustanova, namenjena zagotavljanju vrhunskih storitev, na področju svetovanja, poučevanja, raziskovanja in kreativnega ustvarjanja, z našim čudovitim instrumentom – glasom. Njeni učitelji, so tem ciljem posvečeni z vsem srcem. Iz njih izžareva pozitivna energija in navdušenje do predmeta, ki ga poučujejo, kar je bistveno za obojestransko zadovoljstvo. Vsakomur, ki ima želje, da bi globlje spoznal svoj čudoviti dar glasu, ga razvijal, se z njim svobodno izražal ali pa se z njim preživljal, toplo priporočam ekipo Akademije za glas. Natašo, Kristjana, Jana,…
Tomaž Žagar
Prijazni, zabavni, razumevajoči in s srcem pri GLASbi!
To je Bradavičarka za petje! Velikokrat nam okolica pravi, da nismo dovolj nadarjeni za glasbo. To sem doživela tudi v šolskem pevskem zboru in s petjem prenehala, dokler nisem naletela na ponudbo Petje čez poletje in si drznila stopiti na nov izziv. Akademija za glas uči vsakega, ki se je pripravljen učiti. Nekateri  potrebujejo več časa in vaje, ampak z glasbo se ukvarjaš takrat, ko poješ s srcem in se pri tem zabavaš. Akademija za glas nima izpitov ali poskusov nadarjenosti, išče le vedoželjne učence, ki si upajo iz oblaka dvomov in uživati v glasbi. Si upate tudi vi?  Petja in dobre volje na Akademiji za glas zagotovo ne (z) manjka!
Nina Jelovšek
Ko sem prvič stopil skozi Natašina vrata sem se bal kakšen bo odziv, ko odpojem prvi ton pred njo, saj nisem nikoli prej resno pel. Sem zbral pogum in z zaprtimi očmi zapel prvo melodijo, da pokažem svoj vokal. Meni se je zdelo grozno, a ko sem odprl oči sem jo videl, na moje presenečenje, prijetno nasmejano. Takoj mi je dala vedeti, da sploh ni slabo in da bova z nekaj vaje hitro na pravem tiru. Od takrat naprej me ni bilo več nič sram peti pred njo ali pred komerkoli drugim in vsake vaje od takrat so bile veliko bolj zabava kot delo.
Kris Guštin
Na Akademiji za glas so sami super – od mentorjev do vseh ostalih, ki skrbijo za vse iz ozadja. Vaje so amazing, na njih se naučiš veliko od petja in pevske tehnike do premagovanja in razbijana različnih strahov in stereotipov. Mentorji pa ti pri tem nudijo odlično podporo in znanje, ki ga nenehno izpopolnjujejo.
Špela Grum
Vsake vaje se prav veselim, ker mi Kristjan in dekleta s katerimi pojem že več kot 3 leta, dajo takšno pozitivno energijo, da me drži pokonci in dobim »krila«. Polno smeha, hkrati pa vidim, da sem ogromno napredovala, ne samo glasovni razpon, predvsem osebnostno, samozavest, zaupanje, fokus, koncentracija, sprostitev, itd… Neprecenljivo in ena stvar, ki se je nisem pripravljena odpovedati.
Petra Wagner Čuk
Naša Nataša … ni samo profesionalka, ki ti pomaga, da dosežeš svoj največji pevski potencial, je pozitivna energija, h kateri se vsi radi vračamo. Je naša največja podpornica in navijačica v prvih vrstah. Zame je Nataša številka 1.
Nives Kermavnar
Že od samega začetka spremljam delo Nataše Nahtigal in sem imel možnost na lastnih glasilkah “sprobat” vse mogoče pristope in tehnike, ki pa so z evolucijo v Akademijo za glas postale vse bolj enostavne pa vendar zanimive in koristne za delo, ki ga najraje opravljam.
PETJE JE ZAKON! Ostanite še naprej inovativni in zagnani.
Robert Dragar
Z akademijo za glas imam  na splošno zelo dobro izkušnjo, še posebej pa z mojim učiteljem Kristjanom, ki res zna učiti, ima pravilen pristop in z svojim znanjem prijazno in strokovno odpravlja napake pri petju.
Marjan Smrkoj
Na vajah pri Nataši sem pridobil ogromno novega znanja o glasu in dosegel stvari, ki so se prej zdele nemogoče. Pomagala mi je osvojiti zdravo vokalno tehniko, izboljšati glasovno kondicijo in povečati razpon. Natašo in ekipo Akademije za glas bi priporočil vsem, ki bi radi bolje spoznali in nadgradili svoj glas.
Domen Jerič
Pri mojih letih je petje na Akademiji v resnici že psihoterapija :))
Preprosto: petje je enako popolna sreča :))
Moje življenje zdaj vibrira na drugi ravni. Neskončno hvaležna sem.
Lara Romih
Vaj se vedno veselim, ker pa so zelo sproščene in zabavne, mi vedno tudi prehitro minejo.
Ana Kutnar
Vsi učitelji so vrhunski, še preveč za moje (naše) glasovne sposobnosti, saj iz nas izvabijo vse in še kaj več, kot bi sami upali, kaj šele pričakovali !
Stanislav Košir
Na prvo vajo sem prišla z veliko željo po novem znanju, kar pa sem pri mentorjih Akademije za glas definitivno dobila. Vsak teden znova sem se veselila vaje in novega znanja. Vaje poleg tega da so zanimive, so izredno zabavne in se na vajah vedno zelo sprostim, uživam ter iz vaje vedno odidem še z večjim veseljem do petja.
Manca Tomc
Nataša mi je pred več kot desetimi leti, ko sem bila čisto na začetku svoje glasbene kariere, odprla nov pogled na petje. Konstantno pridobivanje novih znanj in tehnik s področja pop petja, individualen pristop, enostavna razlaga in dobra energija,… zaradi vsega tega se vedno znova rada vrnem na Akademijo za glas.
Ditka kantavtorica in skladateljica
Vsake pevske vaje s Kristjanom se res zelo veselim. Vaje prilagodi mojim pevskim izzivom in mi pomaga, da vsakič nadgradim svoje petje. Je super oseba in učitelj; zabaven, spoštljiv, z veliko pevskimi izkušnjami (ne pove le kako peti, ampak to tudi pokaže) in zmeraj spodbuja, da sem lahko še boljši. Kristjan in celotna ekipa Akademije za glas ste zakon.
Martin Arbi
Predajanje bogatega pevskega znanja, raznorazne zelo učinkovite pevske tehnike/metode ter kvalitetno prenašanje le teh na nas učence. Pa še meni najpomembneje – varen prostor za izražanje. Vse to dobiš tukaj, pri naši zlati Akademiji za glas – hvala!
Špela Škofic
Akademija je eden izmed glavnih (če ne kar glavni) razlog, da sem danes še živa. Dobesedno. Poleg tega pa sem tudi ena izmed tistih, ki so ji v otroštvu vcepili v glavo, da nimam posluha in da naj pozabim na petje. Well, par let kasneje sem se odločila, da poskusim še zadnjič nekaj narediti glede mojega posluha in lahko rečem samo, da se vse da! Ne gre čez noč, ni najbolj enostavno, ampak da pa se. Po drugi strani pa sem se skozi ti dve leti naučila tudi marsikaj o sebi (marsikaj, predvsem ljubezni do same sebe pa se še vedno učim) in o ljudeh okoli mene. Nekaj skozi vaje, predvsem pa preko pogovorov z ljudmi, ki sem jih tam srečevala (mentorji, ostali učenci …). Naj morda za konec dodam samo še to, vse je možno in nič ni nerešljivo, v tebi je pa itak več kot si misliš. 🙂
Neža Musar
Akademija za glas, ki jo vodi Nataša Nahtigal, sem prvič spoznala pred 5. leti, ko sem se prijavila na učne ure. S pomočjo odličnih mentorjev sem spoznala, kako unikatna je vsaka barva glasu in če glas s pomočjo vaj nadgrajuješ, lahko postaneš odličen pevec. Tekom vaj so me poučili, kako pomembne so vsake vaje za glasilke, v želji, da ohraniš glas zdrav in s tem tudi izboljšaš tehniko petja. Mentorji vsakega učenca spodbujajo, da pojejo sproščeno, z dušo in srcem. Naš cilj je ne le zapeti pesem, vendar tudi približati poslušalcu besedilo in sporočilo pesmi. Pri akademiji osebno cenim to, da vsak mentor po svojih najboljših močeh pomaga vsakemu posebej doseči osebne cilje in tako iz tebe naredijo najboljšo verzijo samega sebe. Delujemo kot ena velika družina, kjer drug drugega spodbujamo, da vedno bolj verjamemo vase. Vesela sem, da sem del Akademije za glas.
Anja Ruperčič