Postanite del nečesa večjega, del skupine, kjer se lahko sprostite, zapojete “na polno” in se izrazite skozi petje. S petjem modernih pop & rock pesmi spoznavamo svoj glas, mu širimo razpon in pridobivamo na njegovi moči. Vaje potekajo 1-krat tedensko po 75 minut. Trenutno imamo pevski zbor za odrasle (16+ let). Pridruži se nam lahko vsak, brez avdicije. Lahko se nam pridružite kadarkoli v šolskem letu. Za lažjo odločitev je prva vaja brezplačna.

ČESA SE NAUČIMO?

ikone_skupinske vaje_1

TEHNIKA PETJA

Usvajanje zdrave pevske tehnike.

ikone_skupinske vaje_2

POSLUH & RITEM

Urjenje posluha, ritma in harmonij.

ikone_pevski zbor_4

SPROSTITEV

Sproščanje telesa in raziskovanje glasu.

ikone_pevski zbor_5

SAMOZAVEST

Pridobivanje zaupanja v svoj glas.

ikone_pevski zbor_6

ZNANE PESMI

Petje popularnih pesmi.

Pridobivamo samozavest v svojem glasu

Večina ljudi se boji peti s svojim “pravim” glasom. Svoj glas skrivamo in pojemo napol. S petjem s sopevci počasi izgubimo strah in si upamo zapeti po svoje s polnim glasom. Svojemu glasu začnemo zaupati, petje pa postane bolj samozavestno.

Sprostimo svoje telo in zmanjšamo stres

Znanstveno dokazano je, da petje sprošča hormone sreče, krepi imunski sistem in zmanjšuje stres. Z zabavnimi vajami na začetku vsake vaje sprostimo telo in razgibamo svoj glas. Vaje so polne smeha, dobre volje in zabave.

Pojemo popularne pesmi in se učimo večglasnega petja

Pesmi, ki jih pojemo, ponavadi pevci izberejo sami. Izberejo tiste, ki jih imajo radi. Slovenske, angleške, moderne. Včasih zraven naredimo še koreografijo. Pri vsaki pesmi se urimo tudi v petju harmonij. Tako urimo svoj posluh in treniramo poslušanje drug drugega.

Spoznamo, kako ohranjati glasovno zdravje

Na vajah spoznamo načine, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo svoj glas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah. Na dolgi rok glasilke okrepimo in se privadimo na optimalnejše mišične vzorce med petjem.

Učimo se sodelovanja s sopevci

V skupini se učimo sodelovanja z drugimi pevci. Svoj glas se naučimo uglasiti s skupino. Skupinsko petje je timsko delo. Bolj kot sodelujemo drug z drugim, boljši je skupen zvok skupine. In še to: Ste vedeli, da se pevcem med petjem v skupini uskladi srčni utrip?

Raziskujemo različne barve svojega glasu in treniramo ritem

S petjem posebnih lestvic in z različnimi vajami raziskujemo različne barve svojega glasu in ritem ter se s svojim glasom učimo igrati. Raziskujemo, kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grlno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega odkrivamo, kaj vse naš glas zmore.

PRIJAVA NA VAJE

Vaje potekajo 1-krat tedensko po 75 minut. Trenutno imamo pevski zbor za odrasle (16+ let). Pridruži se nam lahko vsak, brez avdicije. Lahko se nam pridružite kadarkoli v šolskem letu. Za lažjo odločitev je prva vaja brezplačna.

Vsi, ki pri nas redno obiskujejo individualne vaje (1-krat na teden / 1-krat na 14 dni), prejmejo 15-odstotni popust na vaje za petje v pevskem zboru.

! Zaradi trenutne situacije vaj za pevski zbor ne izvajamo. Izvajamo skupinske vaje, v katerih je največ po 6 učencev. Z zborom bomo začeli takoj, ko bodo razmere to dopuščale.