Si želiš  razvijati svoj glas? Si upati zapeti na polno, brez strahu in zadržkov? Se naučiti petja harmonij in preko modernih pop & rock pesmi širiti razpon in moč glasu? Ali pa postati del nečesa večjega, del skupine, kjer se zabavaš in spoznaš nove pevske prijatelje?

Pridruži se našemu pevskemu zboru. Vaje potekajo 1-krat tedensko po 60 minut.

ČESA SE NA VAJAH UČIŠ?

ikone_skupinske vaje_1

TEHNIKA PETJA

Usvajanje zdrave pevske tehnike.

ikone_skupinske vaje_2

POSLUH & RITEM

Urjenje posluha, ritma in harmonij.

ikone_pevski zbor_4

SPROSTITEV

Sproščanje telesa in raziskovanje glasu.

ikone_pevski zbor_5

SAMOZAVEST

Pridobivanje zaupanja v svoj glas.

ikone_pevski zbor_6

ZNANE PESMI

Petje popularnih pesmi.

OSNOVNE INFORMACIJE

Vaje potekajo 1-krat tedensko po 60 minut in jih imaš možnost obiskovati na dveh lokacijah –  v Domžalah in v Murski Soboti.

Mentorja za vaje sta: Kristjan Virtič (Domžale) in Julija Fajhtinger (Murska Sobota).

Cena je 50 eur / mesec. V to so vključene 4 vaje. Lahko se nam pridružiš kadarkoli v šolskem letu. V primeru, da ti prva vaja ni všeč in se ne odločiš nadaljevati, je vaja brezplačna.

URNIK ZA VAJE

Za dober napredek skupine in posameznika je zelo pomembno, da so pevci v skupini med seboj kompatibilni. Ob vpisu v pevski zbor z vsakim pevcem naredimo kratek 10-minutni pogovor in glasovni preizkus, na podlagi katerega se dogovorimo, kater zbor bi bil v tem trenutku najbolj primeren zanj.

Imamo dva pevska zbora – zborovska pripravljalnica in pevski zbor AZG.

Urnik:

  • vsak ponedeljek ob 18:20 (pevski zbor AZG, Domžale)
  • vsak ponedeljek ob 19:00 (pevski zbor AZG, Murska Sobota)
  • vsak četrtek ob 17:30 (zborovska pripravljalnica, Domžale)

Ob prijavi na zbor, te kontaktiramo in se skupaj dogovorimo za termin srečanja.

TE ZANIMA BOLJ PODROBNO, KAJ DELAMO NA VAJAH?

Pridobivamo samozavest v svojem glasu

Večina ljudi se boji peti s svojim “pravim” glasom. Svoj glas skrivamo in pojemo napol. S petjem s sopevci počasi izgubimo strah in si upamo zapeti po svoje s polnim glasom. Svojemu glasu začnemo zaupati, petje pa postane bolj samozavestno.

Sprostimo svoje telo in zmanjšamo stres

Znanstveno dokazano je, da petje sprošča hormone sreče, krepi imunski sistem in zmanjšuje stres. Z zabavnimi vajami na začetku vsake vaje sprostimo telo in razgibamo svoj glas. Vaje so polne smeha, dobre volje in zabave.

Pojemo popularne pesmi in se učimo večglasnega petja

Pesmi, ki jih pojemo, ponavadi pevci izberejo sami. Izberejo tiste, ki jih imajo radi. Slovenske, angleške, moderne. Včasih zraven naredimo še koreografijo. Pri vsaki pesmi se urimo tudi v petju harmonij. Tako urimo svoj posluh in treniramo poslušanje drug drugega.

Spoznamo, kako ohranjati glasovno zdravje

Na vajah spoznamo načine, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo svoj glas. Z njimi sprostimo svoje telo in razbremenimo prekomerne napetosti v glasilkah. Na dolgi rok glasilke okrepimo in se privadimo na optimalnejše mišične vzorce med petjem.

Učimo se sodelovanja s sopevci

V skupini se učimo sodelovanja z drugimi pevci. Svoj glas se naučimo uglasiti s skupino. Skupinsko petje je timsko delo. Bolj kot sodelujemo drug z drugim, boljši je skupen zvok skupine. In še to: Ste vedeli, da se pevcem med petjem v skupini uskladi srčni utrip?

Raziskujemo različne barve svojega glasu in treniramo ritem

S petjem posebnih lestvic in z različnimi vajami raziskujemo različne barve svojega glasu in ritem ter se s svojim glasom učimo igrati. Raziskujemo, kako peti zračno, tiho, glasno, nosno, grlno, z različnimi ritmi in glasovnimi okraski. S pomočjo tega odkrivamo, kaj vse naš glas zmore.

PRIJAVA NA VAJE

    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.