Delavnica, na kateri se vaš šolski kolektiv spoznava s svojim glavnim orodjem za poučevanje — glasom. S pomočjo enostavnih razlag predstavimo, kako deluje človeški glas ter vas spoznamo z osnovnimi vajami, s katerimi lahko vsakodnevno negujemo, razvijamo in krepimo svoj glas. Naučimo se tudi, kaj storiti, ko je glas utrujen. Delavnica je zelo praktična. Vso glasovno teorijo takoj preizkusimo v praksi.

ČESA VSE SE NAUČITE NA DELAVNICI?

nega glasu_1

GLAS & GOVOR

Spoznamo osnove delovanja glasu.

nega glasu_2

MOČ GLASU

Spoznamo, kako lahko okrepimo svoj glas.

nega glasu_4

VAJE ZA GLAS

Naučimo se glavnih vaj za trening glasu.

nega glasu_5

ZDRAVJE GLASU

Spoznavamo, kako glas dnevno negovati.

nega glasu_6

SPROSTITEV

Sprostimo telesne napetosti, ki škodujejo glasu.

KAKO POTEKA DELAVNICA NEGA GLASU?

Na delavnici celostno pogledamo na človeški glas; kako deluje glas, kaj vse vpliva nanj ter kako ga lahko dnevno negujemo in treniramo.

Učitelji se sprva spoznajo osnove delovanja glasu in komponente zdrave govorne tehnike, med katere spadajo optimalno dihanje, pravilno delovanje glasilk, dobra izgovorjava ter sproščeno telo brez prekomernih napetosti. Teoretično znanje takoj podpremo s praktičnimi vajami.

Namen delavnice je, da učiteljem predstavimo, da je naš glas kot mišica, ki se lahko s pravilno uporabo in dnevnim kratkim treningom zelo okrepi. Predstavimo vam enostavne in učinkovite vaje, ki jih lahko dnevno, kar sproti, naredimo za svoj glas.

Pogovorimo se tudi o glavnih glasovnih problemih učiteljev ter se naučimo, kaj storiti, ko je glas utrujen.

DELAVNICO VODI NATAŠA NAHTIGAL

Nataša Nahtigal je po izobrazbi zdravnica, ki se je odločila zdravniški poklic zemenjati za poučevanje glasu. Od leta 2007 se intenzivno izobražuje na vseh področjih poučevanja petja. Je ustanoviteljica in vodja zavoda Moj glas, pod katerim deluje Akademija za glas, prostor za vse, ki želijo razvijati svoj glas.

Delavnico Nego glasu je zasnovala z željo, da bi se novodobna znanja o glasu prenesla tudi do slovenskih šol in učiteljev, katerih glas je glavno orodje za opravljanje poklica. Znanost o glasu je v zadnjem desetletju zelo napredovala. Danes se za trening glasu uporabljajo drugačne in veliko bolj učinkovite vaje kot so se leta nazaj. Te vaje želimo deliti z vami. 

Nataša verjame, da ima prav vsak človek lep glas in da je ključ do dobrega glasu in avtentičnega izražanja tudi v sprejemanju sebe. Na delavnici zato podiramo tudi prepričanja o glasu in spoznamo, da naš glas zmore veliko več kot morda mislimo. Inspirativno, zabavno in poučno. 

DELAVNICO LAHKO POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM

Ustvarimo vam lahko delavnico, ki traja eno uro ali cel dan, in vse časovne okvire vmes. Lahko si zaželite več teorije in glasovne tehnike ali pa več treninga in urjenja vaj za glasovni trening. Predlagamo vam, da nas kontaktirate in bomo skupaj zasnovali delavnico, ki se bo popolnoma prilegala vašim željam.

IZKUŠNJE NEKATERIH ŠOL Z DELAVNICO

Ga. Nataša je s svojim znanjem, izkušnjami ter pristopom povsem navdušila učiteljski zbor. Vsebine in vaje so bile koristne in uporabne. Izobraževanje zelo priporočamo.

– kolektiv Biotehniškega centra Naklo

Zahvaljujemo se vam za res zanimivo, vsebinsko in praktično bogato delavnico. Pošteno ste nam polepšali dan.

– Janja Zupančič, ravnateljica OŠ LA Grosuplje

Odzivi na delavnico so res zgolj pozitivni in dobrodošli za učitelje. Uživali smo prav vsi. Tovrstno delavnico smo si želeli že nekaj let.

– Lorieta Pečoler, ravnateljica OŠ Koseze