VPRAŠANJA O NAŠIH VAJAH

Na vaje se lahko prijavite na našem telefonu: 041 240 210 ali na e-naslovu: info@akademijazaglas.si. Lahko se prijavite kadarkoli med letom, tudi med počitnicami. Termine vaj lahko določite tudi z našo administratorko v čakalnici.

Pravega mentorja za sebe izberete na podlagi svojih želja. Vsi mentorji pri nas poučujejo po enaki metodi poučevanja pevske tehnike, poleg tega je vsak mentor še dodatno strokovnjak na kakšnem področju; petje harmonij, improvizacija, nastopanje, pisanje pesmi, petje ekstremnih glasov, itd.

Najboljše je, da si preberete opise mentorjev, in začutite, s katerim želite imeti vajo – LINK Včasih predlagamo, da poskusite vajo pri dveh ali treh mentorjih in se šele potem odločite, s katerim želite redno vaditi. Možno je tudi, da obiskujete vaje pri dveh mentorjih. Če potrebujete pomoč pri odločitvi, smo vam vedno na voljo.

Vsaka vaja se začne z upevanjem in na ta način vsi učenci usvajajo zdravo pevsko tehniko. Vaja se nadaljuje glede na želje učenca. Nekateri želijo več delati na nastopanju in petju na mikrofon, drugi na improvizaciji, tretji na raziskovanju svojega pevskega stila, četrti pa želijo vsega po malem.

Mentorji vajo prilagodimo tako, da vam pomagamo na poti do vaših ciljev. Vsako vajo tudi posnamemo, posnetek pa lahko doma poslušate, ob njem vadite in s tem hitreje napredujete.

Preden pridete na vajo, pomislite, kakšne so vaše želje glede petja in svojega glasu. To bo prva stvar, ki vas jo bo vprašal mentor. Na ta način lahko vaje zares prilagodimo vašim željam. Če imate točno določena vprašanja, jih vprašajte kar na začetku vaje. Če imate pesem, na kateri želite delati, jo prinesite s seboj, oziroma, če je na Youtubu, jo odvrtimo mi.

Če vas je slučajno strah prve pevske vaje, je pomembno, da veste, da pri nas prva pevska vaja ni avdicija, tako da je vsakršen strah odveč. Pevska vaja je zabava, užitek in učenje.

Nekaterim učencem ustrezajo redne vaje, vsak teden ob istem času, drugi se za vaje dogovarjajo sproti. Odvisno torej od vašega urnika in vaših želja. Za najboljši napredek so vsekakor priporočljive redne vaje – vsak teden / na 14 dni / na 3 tedne.

Poleg tega je za dober napredek pomembno tudi, koliko časa posvetite petju in vaji doma.

Individualne vaje so dolge 30, 40 ali 60 minut. Za prvič predlagamo 40 ali 60 minutno pevsko vajo, za naprej pa je najboljše, da se pogovorite z mentorjem. Nekaterim ustrezajo 30- minutne pevske vaje, drugim pa so te prekratke in jim bolj ustrezajo 40 ali 60-minutne vaje.

Včasih predlagamo, da na začetku poskusite vaje različnih dolžin in sami vidite, katera dolžina najbolj odgovarja vam in vašemu glasu.

Cena pevskih vaj je odvisna od dolžine vaje (30, 40 in 60 minut) in od mentorja, ki si ga izberete. Vsi mentorji poučujejo po enaki metodi poučevanja, razlika med posameznimi mentorji je le v letih izkušenj poučevanja. Za cenik kliknite tukaj: —-LINK

Vsi mentorji pri nas poučujejo po enaki metodi poučevanja in se skupaj izobražujejo, razlika med posameznimi mentorji je le v letih izkušenj poučevanja. Zato je cena za mentorja, ki že več let poučuje višja.

Naša glavna enota je v Domžalah, manjšo podenoto pa imamo tudi v Murski Soboti. Poleg vaj v živo nudimo tudi vaje preko interneta.

Individualne vaje lahko začnete obiskovati kadarkoli med letom. Poučujemo tudi med počitnicami. Skupinske vaje in zbor potekajo od septembra do junija. V zbor se lahko vključite kadarkoli v letu, v skupinske vaje pa se med letom lahko vključite samo v primeru da imamo skupino, ki ustreza vašemu pevskemu znanju in ima prosta mesta.

Individualne pevske vaje poučujemo med vsemi počitnicami. Skupinske vaje in zbor med počitnicami ne potekajo.

Seveda. Nam je najbolj pomembno to, da vam pomagamo oblikovati pevske vaje na način, ki ustreza vam; ali je to z enim mentorjem ali z več mentorji. Pri nas pevce spodbujamo na način, da včasih, ko njihovega mentorja kakšen teden ni, takrat poskusijo vajo z drugim mentorjem. Vsak mentor ima svojstven način podajanja znanja in to je lahko super za raziskovanje glasu in napredovanje.

Če pevcu ustrezata dva mentorja, lahko obiskuje oba hkrati. Nekateri pevci pri nas v studiu krožijo od mentorja do mentorja. Nekaterim pa ustreza imeti vedno samo enega mentorja. Vse je ok. Važno je, da ugotovite, kakšen način dela ustreza vam.

Individualne pevske vaje pri nas lahko potekajo tudi preko interneta (Skype, Zoom, Viber ali Fb- messenger ).

Na domu ne poučujemo. Če pa imate kakšno posebno prošnjo glede tega, bomo veseli, da nam jo napišete na e-naslovl in jo preučimo.

Uvedba 24-urnega odpovednega roka za nas ni bila enostavna, vendar smo jo na neki točki morali uvesti. Ko pevec rezervira pevsko vajo, rezervira čas učitelja in sobo. Če zadnji trenutek odpove, vaje na žalost ne moremo nadomestiti z drugim učencem, zato učitelj čaka na Akademiji in soba ostane prosta.

S 24-urnim odpovednim rokom smo zavarovali obstoj našega podjetja in možnost, da se razvijamo in ponujamo naše kvalitetne storitve še naprej.

V našem online izobraževanju spoznate vse osnove o delovanju človeškega glasu, ki jih je, ko se lotite petja, zares dobro poznati.

Če poznate te osnove, pravilnejše trenirate petje. Seveda vam lahko vse osnove predstavi tudi mentor na individualni pevski vaji. Če pa jih spoznate na online izobraževanju, jih učitelju ni treba razlagati na vaših vajah in se lahko že takoj posvetite petju.

VPRAŠANJA O PETJU

Poučujemo vse stile petja, največ pop, rock, metal, jazz, muzikal in narodnozabavno glasbo. Pozornost namenjamo predvsem učenju zdrave in učinkovite pevske tehnike, ki je osnova za petje vseh stilov glasbe.

Vsi mentorji pri nas poučujejo po enaki metodi poučevanja pevske tehnike. Skupaj se izobražujemo o najnovejših pristopih petja in z vami delimo vaje, ki so “trenutno poznane” kot najbolj učinkovite za razvoj glasu. Znanje smo v preteklosti črpali iz pevske tehnike Speech Level Singing, danes pa spremljamo Vocology in Practice, Voice Science Works in druge glasovne organizacije, s pomočjo katerih se učitelji petja povezujejo z znanstveniki in zdravniki za glas.

Seveda. V glasilkah so mišice in dobro petje je usklajeno delovanje mišic v glasilkah in okoli njih. To lahko natrenira vsak. Glasilke se za ustvarjanje visokih tonov raztegnejo, za nizke tone pa se skrčijo. Za povečanje razpona uporabljamo vaje, ki krepijo glasilke in jim pomagajo, da se zdravo krčijo in raztegujejo. Na ta način lahko izkoristimo potencial svojega glasu.

Tudi če mislite, da ne znate peti in da “fušate”, ste dobrodošli na naših pevskih vajah. Obljubimo, da vas bomo prepričali, da se lahko naučite. Dobro petje je le usklajeno delovanje mišic in s pravim rednim treningom prav vsak lahko poje. Tudi posluh je spretnost, ki se je lahko naučimo. Vse je odvisno le od vaje in vztrajnosti.

Seveda. Za vajo vam damo lestvice, ki pomagajo, da petje postane bolj enako govoru ter da glas zveni bolj podobno glasovom v pop glasbi. Način pop petja se da naučiti s pravo in redno vajo.

Z veseljem. Na poti do profesionalnega petja je treba usvojiti veliko znanja – petje na mikrofon, nastopanje, studijsko snemanje, ustvarjanje svojih pesmi, raziskovanje svojega stila, zdravo pevsko tehniko, itd. Vse to lahko usvajate z našimi mentorji in na različnih delavnicah, ki jih organiziramo z domačimi in tujimi predavatelji. Na poti do profesionalnega petja sta najbolj pomembna vztrajnost in zaupanje v sebe.

Če želite peti le zase in za zabavo, priporočamo individualne pevske vaje, skupinske vaje ali pevski zbor. Odvisno od tega, ali si želite, da se mentor posveča le vam ali si želite tudi druženja in petja z ljudmi.

Individualne vaje so zares prilagojene vam, pri skupinskih vajah in zboru pa je več poudarka na skupnem petju in sodelovanju glasov med seboj. Kar nekaj učencev tudi kombinira individualne pevske vaje s skupinskimi; tedensko obiskujejo skupinske vaje, individualno vajo pa imajo enkrat na 14-dni, enkrat na mesec ali po dogovoru.

Če potrebujete pomoč pri odločitvi, smo vam vedno na voljo na e-naslovu ali telefonu.

So. V studiu imamo pevske vaje za otroke, ki so prilagojene starosti otroka. Vaje so individualne in trajajo 30 minut. Otroci z enostavnimi in zabavnimi vajami spoznavajo osnove petja, se učijo nastopanja, petja na mikrofon in sproščenega izražanja.

Za pevske vaje ni nikoli prepozno. Poleg tega pa je dokazano, da če v starosti delamo na svojem glasu, se nam zven glasu pomladi. Vabljeni na individualne pevske vaje, skupinske vaje in zbor.

Če smo po petju utrujeni ali hripavi, najverjetneje neoptimalno uporabljamo svoj glas; najverjetneje kakšne mišice v in okoli glasilk prekomerno krčimo ali pa nimamo dovolj podpore v njih. Pomembno je, da za krepitev in zdravje glasu prejmete prave vaje za svoj glas ter te vaje redno izvajate.

Najboljše vaje za glas so SOVT-vaje (semi occluded vocal tract exercises); vaje s slamico, brneče ustnice, brneč jezik. Vse te vaje spoznate na naših individualnih vajah, hkrati pa prejmete tudi vaje, ki vam pomagajo razbremeniti prekomerne mišične napetosti in krepiti optimalne mišične vzorce.

K zdravemu petju prispeva tudi razumevanje delovanja glasu, zato vam priporočamo naše Online izobraževanje za petje, kjer boste spoznali, kako deluje naš glas in kako ga uporabljati zdravo.

Že samo petje pred mentorjem je majhen trening nastopanja. V vsaki učilnici imamo ozvočenje in spodbujamo vse učence, da čim več pojejo na mikrofon, in se učijo, kako uporabljati mikrofon sebi v prid. Poleg tega vam mentorji z različnimi napotki pomagajo, da je vaš nastop vedno boljši.

Najboljši trening nastopanja pa so naši Večeri za nastopanje, ki jih organiziramo na 2 meseca. Na njih lahko nastopajo vsi pevci, ki obiskujejo naše pevske vaje.

Vsi učenci, ki obiskujejo naše pevske vaje, lahko nastopajo na naših večerih za nastopanje. Na nastop vas prijavi vaš mentor. Določita pesem, ki jo boste zapeli, in inštrumentalista, ki si ga želite. Nastopite lahko ob spremljavi pianista ali kitarista.

Zelo odvisno od vašega pevskega predznanja, trenutnega stanja posluha in vaje, ki jo boste vložili v petje. Vsako pevsko vajo prejmete nove lestvice, in če jih doma redno vadite, je napredek hitrejši. Je pa pomembno, da se zavedamo, da ni nič čez noč. V glasilkah in okoli njih so majhne mišice, ki jih vsi lahko natreniramo, vendar potrebujejo čas in vajo. In predvsem zaupanje v svoj glas.

Lahko. V studiu imamo vso potrebno opremo za snemanje. Predlagamo, da sprva pridete na pevsko vajo, kjer z mentorjem pesem dodobra osvojite, potem pa jo lahko z njim tudi posnamete. Mix in mastering pesmi pa nam nudijo zunanjimi producenti.

Imeti povezan glas pomeni, da se naše glasilke lepo in popolnoma odpirajo in zapirajo na nizkih in na visokih tonih. Če se na visokih tonih naprezamo, pomeni, da glasilke prekomerno stiskamo skupaj. Za trening popolnega sproščenega petja višin obstaja ogromno vaj, je pa pomembno, kako jih izvajamo.

Naše individualne pevske vaje se prav zato snemajo, da lahko s posnetkom vaje doma trenirate prave lestvice za vaš glas. Tako najhitreje napredujete. Sprva poskusite zmanjšati glasnost pri petju visokih tonov.

Imeti povezan glas pomeni, da se naše glasilke lepo in popolnoma odpirajo in zapirajo na nizkih in na visokih tonih. Če se nam glas na visokih tonih zlomi, pomeni, da se glasilke ne približajo popolno. Za trening popolnega približevanja glasilk obstaja ogromno vaj, je pa pomembno, kako te vaje izvajamo.

Naše individualne pevske vaje se prav zato snemajo, da lahko s posnetkom vaje doma trenirate prave lestvice za vaš glas. Tako najhitreje napredujete.