Kljub temu, da je Janja zelo mlada, ima že ogromno izkušenj s petjem in z nastopanjem. Od njenega devetega do trinajstega leta se je udeležila številnih mednarodnih otroških festivalov, kjer si je pridobivala pevsko kilometrino in prejela veliko pevskih nagrad.

Festivali, ki se jih je udeležila: Festival Euro Stars Malta, Festival Tralala Makedonija (nagrada za najboljšo avtorsko pesem), Festival Katusha Moskva (2. mesto v svoji kategoriji),  Festival Abanico Bulgarija (2. in 3. mesto v kategoriji), Festivala Prishtina Kids Fest (1. mesto v svoji kategoriji), Festival Starvoices Švica, Otroški festival v Armeniji (1. mesto v svoji kategoriji), Festival Brežice, Blejski Zlati Mikrofonček (2. mesto v svoji kategoriji, 3. mesto po izbiri občinstva in 3. mesto v skupnem seštevku), Otroški festival Korajža velja (1. mesto).

Janja pravi: “Glasba je način izražanja in skozi petje sem spoznala delčke sebe, ki jih na noben drug način ne bi mogla.”

Sprva se je za petje izobraževala v Glasbenem studiu Osminka, kasneje pa v Akademiji za Glas. Svoje petje je od leta 2015 nadgrajevala pri Nataši Nahtigal in Kristjanu Virtiču.

Svoje znanje je izpopolnjevala tudi na različnih pevskih delavnicah. Kar 3x se je udeležila 10-dnevnega kampa Ultimate Artist v Londonu (UK), kjer je intenzivno delala z glasbenimi profesionalci, kot so Joshua Alamu, Sheena Ladwa, Aamir Yaqub, Adam Rust, Julie Gossage,…

Prisostovala je tudi na: dvodnevni delavnici za interpretacijo in improvizacijo z Joshuo Alamujem, 2-dnevni pevski delavnici v Londonu (British voice association), kjer so predavali priznani učitelji petja (Melissa Cross, dr. Mathias Aaen Ph.D, Cathrine Sadolin, Ms. Tori Burnay, Barbara Houseman in Kim Chandler, …), 2-dnevni delavnici Voice science works, delavnici za dihalno koordinacijo (Barbara Tanze) in delavnici za poučevanje mladih glasov (dr. Jenevora Williams), delavnicah za muzikal in odrsko prezenco (Dubravka Pleško, Luka Markus Štajer, Tamara Dervisevič) in delavnici za premagovanje treme (Katarina Habe), delavnici za pisanje in produciranje pesmi v Sloveniji z ekipo Ultimate Artist (London, UK).

Ker jo je od nekdaj zanimalo poučevanje petja, raziskovanje pevske tehnike & delo z ljudmi, se je odločila, da se vključi v polletni program za izobraževanje poučevanja petja pri Nataši Nahtigal, ki ga je junija 2023 uspešno zaključila.

Janja še doda: “Neverjetno hvaležna sem, da sem se lahko učila od profesionalcev znotraj glasbene industrije in mislim, da sem se zato sposobna spopasti s katerimkoli izzivom. Hkrati pa se zelo veselim še nadaljnega izobraževanja in raziskovanja glasu.”

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.