Vse za petje na enem mestu

Blog

Moja zgodba

Sprva doma v kleti, nato v hiši v Grosupljem, pa spet v Domžale v klet in nato preko majhnega poslovnega prostora v večje prostore v Domžalah. Takšna je pot mojega pevskega studia. Malo gor in malo dol. 10 let.

Glavne vaje za upevanje

Vaje s polzaprtimi usti ali po agleško SOVT (semi occluded vocal tract) so vaje, ki jih največkrat uporabljamo za upevanje, saj pomagajo glasilkam, da se postavijo v naravno lego ter hkrati trenirajo notranje mišice glasilk za najbolj optimalno delovanje.

Brneče ustnice

Vajo brneče ustnice lahko izvajamo z lestvicami ali pa samo drsimo gor in dol po tonih ter ustvarjamo lastne melodije. Z vajo aktiviramo tako ustnice kot tudi glasilke, ki jih na ta način odlično upojemo in pripravimo na petje.

Brneč jezik

Smešna vaja, pa tako učinkovita. Vaja brneč jezik odlično sprosti koren jezika in postavi glasilke v optimalno lego. Zelo pomaga pri učenju petja sproščenih višin. Poskusite jo kar z melodijo kakšne pesmi.

Brneče ustnice + brneč jezik

Če združimo brneče ustnice in brneč jezik, dobimo prav posebno vajo, ki sprošča naš inštrument. Vibracije sproščajo mišične napetosti okoli glasilk, hkrati pa treniramo tako ustnice kot tudi jezik in mišice glasilk.

Blog

Vedno kaj novega o glasu; videi in lestvice, znanstvene novosti, zanimivosti in pogovori z ljudmi. Vse kar nas navdušuje o glasu, želimo deliti z vami.