Delavnice in dogodki

Voice Science Works

Nepozabni dnevi!

Dvodnevna delavnica, na kateri smo spoznali sodobne raziskave o glasu in jih direktno pretvorili v uporabne informacije,ki jih lahko pevci in učitelji petja  takoj uporabimo v praksi.

KDAJ

6. in 7. junij 2018

KJE

Harmonija, Mengeš

DELAVNICA VOICE SCIENCE WORKS

Iz Los Angelesa k nam prihajata Dr. David Harris in Laurel Irene, ki nas bosta na interaktiven in enostaven način popeljala na novo raven razumevanja našega glasu.

Spoznali bomo revolucionarno tehnologijo za učinkovito upevanje ter vaje, ki so po znanstvenih raziskavah, najboljše za ohranjanje glasovnega zdravja, treniranje posluha ter urjenje naših možganov, da uspejo povezovati logiko, razmišljanje in ustvarjalnost. Takrat petje postane umetnost.

TEME DELAVNICE

Prvi dan (6. junija 16.30–20.30) – TEORETIČNI DEL
– poslušajmo svoj glas na malo drugačen način
– vizualen prikaz glasu pri različnih stilih petja (rock, muzikal, klasično petje)
– kako lahko med petjem nadzorujemo moč, jakost in barvo glasu
– poznavanje osnovnih zakonitostih zvoka, ki nam lahko pomagajo pri boljšem obvladovanju glasu
– kako se učimo, nevroplastičnost možganov
– kako možgani upravljajo petje, povezava med umetnostjo in razmišljanjem
– kako izklopiti svoj kritičen um in se prepustiti ustvarjalnemu procesu
– uporaba različnih programov za analizo glasu
– glavne vaje, ki po znanstvenih raziskavah pomagajo k bolj učinkovitemu upevanju

Drugi dan (7. junija 16.30–20.30) – PRAKTIČNI DEL
– kako nam poznavanje znanosti o glasu praktično koristi pri petju pesmi
– kako uporabimo tehnologijo med pevskim treningom
– kako si ustvarimo vaje, primerne za svoj glas
najbolj učinkovito upevanje
– praktičnen pogled na različne stile petja (pop, rock, muzikal, opera)
– razlika med petjem muzikalov in klasičnim petjem
– raziskovanje različnih načinov petja: distorzija, alikvotno petje (overtone singing), growl, belt
– in še o vsem, kar naš glas zmore …
Po končanju delavnice (7. junij od 20:30-21:30) bomo imeli čas tudi za vprašanja in odgovore, druženje in izmenjavo izkušenj.

PREDAVATELJA: DAVID in LAUREL

David Harris je doktor glasbenih umetnosti (DMA), specializiran na področju moderne glasbe ter zborovskega petja in dirigiranja. Je direktor VoiceScienceWorks ter ustanovitveni član in skladatelj organizacije C3LA (Los Angeles first contemporary choral collective). Trenutno poučuje petje na akademiji (American Musical and Dramatic Academy) ter vodi profesionalni zbor v cerkvi (First Congregational Church) v Los Angelesu. David je upravni član združenja Pan American Vocal Association, prve profesionalne organiziacije posvečene znanosti o glasu in glasovni habilitaciji. Njegov učitelj je tudi Ingo Titze, eden izmed najbolj priznanih znanstvenikov za glas našega časa.

Laurel Irene je pevka in učiteljica petja v Los Angelesu. Petje je poučevala na univerzi College of Holly Cross ter na univerzi Boosse school of music v Bostonu, kjer je sodelovala tudi s seattelsko opero. Diplomirala je na inštitutu Summer Vocology Institute (The National Center for Voice and Speech). Trenutno zaključuje magisterij iz glasbe na področju glasovne umetnosti na univerzi Južna Kalifornija.

ZA KOGA JE DELAVNICA PRIMERNA?

Delavnica je primerna za pevce vseh stilov petja, učitelje petja, igralce, producente ter vse, ki radi raziskujete sebe in svoj glas. Za začetnike, amaterje in profesionalce.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, zato je za udeležbo na delavnici zaželjeno osnovno razumevanje angleškega jezika.

Sorodne objave