Delavnice in dogodki

Učenje poučevanja petja

Če si želiš poučevati petje ali pa že poučuješ in si želiš dodatno znanje za izpeljavo še bolj učinkovitih pevskih vaj,  je to vikend zate. Prvi dan bo namenjen teoriji poučevanja petja, drugi dan pa se bomo posvetili praksi in skupaj poučevali različne pevce ter raziskovali različne pristope k poučevanju petja.

KDAJ

15. in 16. julij 2023
9:00-15:30

KJE

Akademija za glas, Domžale

VEČ INFORMACIJ

Veš, kaj vse moraš poznati, da lahko oblikuješ zares kvalitetne pevske vaje?

Prvi dan delavnice (15. julij):

 • spoznavanje teoretičnih in praktičnih osnov poučevanja petja / celostni pristop k petju
 • pomen različnih vaj, lestvic in zlogov
 • 4 skupine pevcev in kako poučujemo posamezno skupino
 • razumevanje različnih mišičnih vzorcev, ki lahko ovirajo posameznika in katere vaje uporabljamo za posamezne neoptimalne pevske vzorce
 • pevsko dihanje, vaje za izgovorjavo & sproščanje telesnih napetosti
 • razlike v poučevanju otrok, najstnikov in odraslih
 • razumevanje prednosti in pomanjkljivosti svojega glasu

Drugi dan delavnice (16. julij):

 • kako zasnovati učinkovito pevsko vajo
 • kako izbirati prave lestvice za upevanje posameznika
 • kako poskrbeti za zdrav razvoj glasu učenca
 • poučevanje različnih pevcev in raziskovanje različnih pristopov k poučevanju petja

Predavateljica: Nataša Nahtigal, dr. med & mentorica petja & vodja Akademije za glas

Nataša je delavnico zasnovala na podlagi njenih 20 letnih izkušenj s poučevanjem petja. Do danes je poučevala že več kot 1000 pevcev, kot “vocal coach” pa je bila vključena tudi v več televizijskih projektov; Slovenski X faktor, Razred talentov in Zvezde pod masko (2021).

Ker ima vsak človek unikaten glas, za dober glasovni in pevski napredek potrebuje prilagojene vaje za svoj  glas. Dober pevski učitelj zna poiskati vaje, ki najbolj učinkovito pomagajo posamezniku pri sproščanju prekomernih mišičnih napetosti in krepitvi dobre pevske kondicije. Dober pevski učitelj zna dobro poslušati in zna pomagati pevcem pri izpolnjevanju njihovih pevskih želja in ciljev. Pevsko tehniko zna obrazložiti z enostavnimi in razumljivimi besedami. Dober pevski učitelj verjame v vsak glas.

POGOSTA VPRAŠANJA

Vsem, ki si želite poučevati petje ali pa že poučujete petje in si želite še bolje razumeti glas različnih učencev ter si pridobiti dodatno znanje za izvedbo še bolj učinkovitih pevskih vaj.

Izpolnite prijavni obrazec spodaj. Ob prejeti prijavi vam na email pošljemo predračun in vam za 24 ur rezerviramo mesto na delavnici. Ob prejetem plačilu je mesto na delavnici vaše.

Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Na voljo je 12 mest.

Cena dvodnevne delavnice je 300 EUR.

Na voljo je 12 mest. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

V primeru, da odsotnost sporočite več kot 10 dni pred dogodkom, vam povrnemo ves denar. Od 3 do 9 dni pred dogodkom vam povrnemo 70-odstotkov denarja, ob odpovedi manj kot 3 dni pred dogodkom vračilo denarja ni več možno, razen v primeru, da vaše mesto zapolnimo z pevcem na čakalni listi.

PRIJAVA NA 2-DNEVNO DELAVNICO ZA POUČEVANJE PETJA

  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.