Vse za petje na enem mestu

Pevske vaje za otroke

Pevske vaje za otroke

Pevske vaje za otroke so popolnoma prilagojene starosti otrok ter njihovim sposobnostim. Pod vodstvom učiteljice otroci skozi igro spoznavajo svoj glas ter osnovne glasbene prvine. 

Otroci (4+ let) / individualne vaje ali vaje v paru / 1-krat tedensko ali 1-krat na 14 dni po 30 min 

Česa se otroci naučijo?

  • Otroke spodbujamo, da se upajo izražati po svoje 

Pevske vaje za otroke so zasnovane tako, da vse poteka preko igre in zabave. Naš cilj je, da ima otrok rad svoj glas in preko vaj ohrani strast do petja. Otroke spodbujamo, da se upajo igrati z glasom, oponašati živali in razne druge zvoke. Nekaj pesmic, ki jih prepevajo, izberemo mi, ostale pa popolnoma prepustimo njihovemu okusu. 

  • Otroci spoznavajo svoj glas (pevski inštrument)

Vsako vajo začnemo z gibanjem ter sproščanjem telesa, čemur sledi še upevanje glasilk in spoznavanje osnovnih dejstev o njih. Z zabavnimi vajami, ki jih preko leta utrjujemo, otroci nevede usvojijo osnove pravilne uporabe svojega glasu. 

  • Otroci raziskujejo svoj glas

Otroci na vajah na zabaven način spoznavajo različne barve svojega glasu ter se z njimi igrajo. Preko prilagojenih imitacijskih vaj, v katerih se učijo oponašanja ljudi, živali ali različnih drugih zvokov iz okolja, se učijo svobodnega izražanja. 

  • Otroci urijo posluh in ritem

Na vajah se posluh in ritem urita preko zabavnih gibalno-pevskih iger, igranja na različna glasbila ter petja otroških pesmi. Program nudi zanimive načine odkrivanja zakonitosti posluha in ritma, zato bodo otroci brez dvoma pridobili vsaj osnovno znanje, ki jim bo lahko pomagalo na vsakem koraku v življenju.

  • Otroci spoznavajo glasbila

V naših prostorih imamo na voljo klavir, kitaro in Orffove inštrumente. Otroci preko leta spoznajo tudi ostale skupine inštrumentov. Preko igranja inštrumente otroci urijo posluh in ritem, hkrati pa je osnovno poznavanje le-teh zelo uporabno, če otroci nadaljujejo s petjem tudi kasneje.

  • Delovni listi za spoznavanje osnov glasbe

Osnove glasbe pridobijo otroci počasi ter skozi zabavne naloge na delovnih listih. Starejši otroci spoznajo tudi osnove glasbene teorije.

Mentorji

Pevske vaje za otroke vodi:

  • Julija Fajhtinger, diplomirana profesorica glasbe, pevka, kitaristka in klarinetistka

Cenik za šolsko leto 2019/2020 - Cenik

Kratka predstavitev pevskih vaj za otroke

O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.