Pevske vaje za otroke so prilagojene starosti otroka ter njegovim sposobnostim. Otrok skozi igro spoznava svoj glas in pridobiva zaupanje vase in hkrati v svoj glas. S petjem lestvic in pesmi uri posluh in ritem. Če otrok želi, lahko nastopa tudi na naših rednih medletnih dogodkih in tako trenira nastopanje pred občinstvom.

Vaje za otroke so individualne. Trajajo 30 min ter potekajo 1-krat tedensko ali 1-krat na 14 dni. Namenjene so otrokom starim 4+ let.

PRIJAVA NA VAJE

  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

  ČESA SE OTROCI NAUČIJO?

  ikone_vaje prilagojene tebi_1

  PEVSKA TEHNIKA

  Usvojijo zdravo pevsko tehniko.

  ikone_vaje prilagojene tebi_3

  POSLUH & RITEM

  Urijo posluh in trenirajo ritem.

  ikone_vaje za otroke_3

  SAMOZAVEST

  Z igro do zaupanja v svoj glas.

  ikone_vaje prilagojene tebi_5

  NASTOPANJE

  Pojejo na mikrofon in se učijo nastopati.

  Otroci spoznavajo pravilno uporabo glasu

  Vsako vajo začnemo z gibanjem ter sproščanjem telesa, čemur sledita še upevanje in spoznavanje osnovnih dejstev o glasu. Vse na zabaven način. Z vajami, ki jih vse leto utrjujemo, otroci nevede usvojijo osnove pravilne uporabe glasu.

  Otroci raziskujejo svoj glas

  Z imitacijskimi vajami, s katerimi oponašajo ljudi, živali ali različne druge zvoke iz okolja, otroci spoznavajo različne barve svojega glasu. Odkrivajo, kaj vse njihov glas zmore, in se naučijo igranja ter brezskrbnega izražanja s svojim glasom.

  Otroci urijo posluh in ritem

  S petjem lestvic, gibalno-pevskimi igrami in igranjem na različna glasbila otroci urijo posluh in ritem. Na ta način pridobijo samozavest, ki jim pomaga na vsakem koraku življenja.

  Otroci se učijo peti na mikrofon in nastopati

  Z gibalnimi in in lahkimi interpretacijskimi vajami otroci usvajajo osnovne prvine nastopanja. Učimo jih tudi petja na mikrofon. Včasih že upevanje začnemo z mikrofonom. Če otrok želi, lahko nastopa tudi na naših rednih Večerih za nastopanje.

  Otroci spoznavajo glasbila

  V naših prostorih imamo na voljo klavir, kitaro in Orffove inštrumente. Z igranjem na inštrumente otroci urijo posluh in ritem ter si širijo glasbena obzorja. S pomočjo naših delovnih listov med letom spoznavajo tudi ostale skupine inštrumentov.

  Otroci se učijo izražati po svoje

  Otroke spodbujamo, da si upajo brez strahu igrati s svojim glasom in peti. Želimo, da se svojega glasu ne sramujejo in vanj ne dvomijo. Da imajo radi sami sebe in svoj glas.

  Otroci pojejo pesmi, ki so jim všeč

  Večino pesmi, ki jih otroci pojejo, prepustimo njihovemu izboru. Če so pesmi previsoke, jih znižamo, prenizke pesmi zvišamo. Če otroci pojejo pesmi, ki so jim všeč, najlažje ohranjajo strast do petja. Tudi napredek je tako hitrejši.

  Otroci spoznavajo osnove petja in glasbe

  S pomočjo naših delovnih listov otroci spoznavajo osnove zdrave pevske tehnike in delovanja glasu. Če je želja, lahko otroci spoznavajo tudi osnove glasbene teorije ali pa se ob petju učijo še igranja kitare ali klavirja.

  VSAKO VAJO POSNAMEMO IN TAKO OTROCI LAHKO VADIJO TUDI DOMA

  Vsak otrok ima drugačne glasovne navade in različne napetosti, ki ga lahko ovirajo na poti do sproščenega petja. Prav zato vsako pevsko vajo posnamemo, s posnetkom vaje pa lahko otroci svoj glas pravilno trenirajo tudi doma in tako hitreje napredujejo.

  KAKO IZBRATI MENTORJA ZA SVOJEGA OTROKA

  Trenutno imamo na voljo 5 mentorjev. Vsi mentorji poučujejo po enaki metodi poučevanja, skupaj se izobražujejo in rastejo. Razlika med posameznimi mentorji je v letih izkušenj in v letih poučevanja petja. Za izbor mentorja za vašega otroka, predlagamo, da nas kontaktirate in skupaj izberemo mentorja, ki bi ustrezal vašemu otroku; glede na razpoložljivost terminov in starost vašega otroka. POVEŽIMO SE

  PRIJAVA NA VAJE

   Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.