Vse za petje na enem mestu

Večeri za nastopanje

Večeri za nastopanje

Večeri, na katerih imajo pevci, ki obiskujejo naše vaje, možnost pridobivati izkušnje z nastopanjem in sodelovanjem z glasbeniki.

Nekateri večeri so posvečeni prepevanju poljubnih pesmi, nekatere pa tematsko obarvamo; večer slovenske glasbe, večer duetov, večer muzikalov itd. 

S tematskimi večeri postavljamo pevcem nove izzive, kar je odlično za spoznavanje samega sebe in razvoj glasu ter širjenje repertoarja. 

OB SPREMLJAVI INŠTRUMENTALISTA 

Vsi večeri za nastopanje potekajo ob spremljavi žive glasbe. Pevci si lahko izberejo pianista ali kitarista, včasih pa jim dodamo še beatbox in tako popestrimo njihov nastop. 

Pevci se naučijo sodelovati z glasbeniki ter peti ob spremljavi inštrumentov. Naučijo se ustvarjati glasbo z inštrumentalisti. 

VAJA Z INŠTRUMENTALISTOM

Pred vsakim večerom za nastopanje imajo pevci 15 minutno vajo z inštrumentalistom, kjer skupaj vadijo pesem ter dorečejo kakšne posebnosti. Na vaji je na voljo tudi pevski mentor, ki lahko poda kakšen nasvet ali pa pomaga, če se kje kaj zatakne. Vaja poteka v naših prostorih, urnik vaj pa pevci dobijo vsaj teden dni prej.

GENERALKA IN NASTOP

Na dan nastopa imamo pred nastopom generalko, ki poteka na samem kraju nastopa, v Blunout-u, v Domžalah. Na generalki vsak pevec odpoje celotno pesem, ter naredimo še zadnje popravke, če so potrebni. Scenarij nastopa in urnik generalke prejmejo pevci teden dni pred nastopom. 

Nastop se začne v popoldanskih urah ter poteka v dveh delih ali treh delih, mlajši in nato starejši, v vsaki skupini po največ 18 pevcev, da nastop ni predolg.

PROFESIONALNO OZVOČENJE

Za vsak dogodek najamemo profesionalno ozvočenje in ozvočevalca, ki pomaga pevcem, da nastop lahko najbolje izvedejo.

PRIJAZEN PROSTOR

Večeri za nastopanje potekajo v zelo prijaznem in umetniškem klubu Blunout, kjer se tudi pevci začetniki odlično počutijo. Prav vse pevce, ki nastopijo, publika spodbuja ter nagradi z aplavzom. 

Vsi skupaj navijamo za vse in napake se hitro pozabijo.

PRIJAVA NA NASTOP

Na nastop se pevci prijavijo pri njihovih pevskih mentorjih. Pevec skupaj z mentorjem določi pesem, tonaliteto pesmi ter željenega inštrumentalista, pianista ali kitarista. Rok prijave/odjave in podrobnejše informacije glede posameznega večera objavimo sproti na naši oglasni deski.

Plačilo za nastop je 35 EUR. S plačilom poravnamo inštrumentalista, profesionalno ozvočenje, prostor in SAZAS. Plačilo za nastop se poravna na prvi vaji z inštrumentalistom.


O nas

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter, da se s pravo vajo prav vsak lahko nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih na področju poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži podkrepljeni, tako s teorijo kot prakso.