Diplomant mednarodnih odnosov, ki je svoj poklic zamenjal za svojo strast, glasbo. Blaž Vrbič je bil leta 2007 sprejet na Oddelek za jazz in zabavno glasbo na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer se je izobraževal pri prof. Nadi Žgur. Tri leta kasneje je bil, kot edini izmed preko 80 kandidatov, sprejet na glasbeno akademijo Conservatorium van Amsterdam, Nizozemska. Izpopolnjeval se je mdr. še pri prof. Pieri Ancone v Benetkah (Italija), slovenski sopranistki Ireni Preda ter maestru Davidu Jonesu v New Yorku, ZDA.

Blaž trenutno zaključuje projekt lastne avtorske glasbe in besedil z naslovom “Reset”, ki bo javnosti predstavljen v kratkem. V projektu sodeluje mednarodna ekipa, na čelu katere je producent in aranžer Femi Temowo (VB/Nigerija), v njej pa sodelujeta še basist Michael Olatuja (ZDA) in slovenski pianist Nejc Škofic.

Od leta 2013 v sodelovanju z Big bandom Grosuplje predstavlja odmeven celovečerni projekt “Tribute to Sinatra”, ki z originalnimi priredbami za orkester in vokal na koncertnem odru oživlja pesmi Franka Sinatre.

V osmih letih je projekt doživel več kot 40 koncertnih ponovitev, med pomembnejše nastope pa štejejo koncertno snemanje v Studiu 14 Radia Slovenija (2016), nastop na Mednarodnem džezovskem festivalu Dnevi saksofona v Novi Gorici (2016), trikratni nastop ob uradnem praznovanju dnevu samostojnosti ZDA v Ljubljani (Križanke), ter razprodan koncert v Jazz klubu Ljubjanski grad (2019). Kot solist je nastopil tudi z Big bandom RTV Slovenija na koncertih “A Night in Las Vegas” v Novi Gorici in Ljubljani.

Čeprav je njegova prva ljubezen jazz, se je Blaž v letih ukvarjanja s petjem preizkusil v različnih zvrsteh.

Nastopal je z disko skupino Xequtifz (2006-2007), dvakrat je kot uradni spremljevalni vokalist sodeloval na Festivalu Slovenske popevke in zanj posnel spremljevalne vokale, redno pa kot solist in zborist deluje tudi pri projektih gospel/jazz glasbe s skupino Alfa in Omega in Nado Žgur.

Njegov vokal smo lahko slišali v napovednih špicah številnih otroških risank na RTV Slovenija (Jani Nani, Medo in Mica, Milan idr.). Bil je ustanovitelj in glavni vokalist skupine OdBeatli, slovenskega Beatles tribute banda, s katerim je intenzivno nastopal po Sloveniji, leta 2020 pa je z Jazz punt big bandom iz Tolmina posnel in izdal album, posvečen džezovskim priredbam hitov te britanske skupine. S tem repertoarjem je skupaj z orkestrom nastopil na glavnem odru mednarodnega jazz festivala Nišville (2016).

Dragocene odrske izkušnje je pridobil v letih 2011-2012, ko je vsak večer prepeval gostom nemške ladijske družbe Aida Cruises (Karibsko otočje, Skandinavija, Britansko otočje).

Deset let je opravljal tudi nalogo glasbenega vodje in vokalista silvestrske prireditve v Portorožu (Kempinski Palace, 2009-2019).

V letih 2018-2020 se je preizkusil v vodah glasbenega gledališča z vlogo zebre Martyja v licenčnem muzikalu Madagascar (produkcija NAGP/Špas teater), za katero je prejel nominacijo za nagrado Špasko.

Od leta 2013 je dejaven na področju vokalne pedagogike na zasebnih glasbenih šolah (BASE, Vocal BK Studio).

Blaž je sicer diplomiral iz mednarodnih odnosov (FDV, 2006). V času študija je opravil praksi v Nemčiji in Italiji (EU program L. da Vinci), pred posvečanjem glasbi pa je poklicno deloval v diplomaciji, na Zunanjem ministrstvu RS na oddelku za OZN.

Foto by: Taja Košir Popovič, Jure Goršič, Peter Zakrajšek

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.