Matej je velik ljubitelj glasbe nasploh. Posebej rad sodeluje z vokalnimi sestavi; profesionalnimi, amaterskimi in čisto priložnostnimi. Vokalni basist in beatboxer se včasih skriva za umetniškim imenom “Vocal Drum’n’Bass”. Rad razmišlja, kako soizvajalcem in poslušalcem dati več.

Slovi po odličnem občutku za poučevanje in je priljubljen pedagog. Verjame, da so odnosi bistvo življenja, za boljše odnose pa je potrebno piliti veščino komuniciranja. Tudi glasbenega.

Od leta 2007 vodi gospel zbor Bee Geesus, vodil je tudi afriški zbor Sankofa. S folklornimi skupinami je Matej sodeloval že prej, od 2018 pa pevsko vodi FS Tine Rožanc. Izvaja beatbox in druge delavnice za pevce, skupine in zbore, na zasebnih glasbenih šolah je poučeval tudi kitaro.

Predaval je beatbox na Austrian Percussion Camp v mestecu Ossiach na avstrijskem Koroškem. Na Ljubljana Vocal Festival-u izvaja delavnice “Circle-song” načina skupinske vokalne improvizacije.

V svojem dolgoletnem glasbenem udejstvovanju je sodeloval z domačimi in tujimi priznanimi glasbeniki. V posebno čast si šteje sodelovanje z Oliverjem Dragojevićem; s skupino Xplozion je z njim nastopil na koncertih pri nas in v tujini, z a cappella priredbo Više mi nije važno pa so nastopili tudi na Viktorjih.

Njegov zbor Bee Geesus je večkrat nastopil na največjem evropskem gospel festivalu Gospelkirchentag, 4Given je koncertno prepotoval večino Evrope in izvedel turneje po Avstraliji in Skandinaviji. A-Kamela je uspešno tekmovala v šovu Slovenija ima talent, Bassless pa prejema mednarodna priznanja in je izdal album Bassless Is More.

Kot član komisije večkrat ocenjeval tekmovalce na slovenskem državnem beatbox prvenstvu, s skupinami in zbori pa na tekmovanjih tudi sam prejema nagrade in priznanja.

 

Veseli bomo tvojega glasu!

Naše poslanstvo je širjenje ljubezni do glasu in grajenje pevske skupnosti, zato ne odlašajte s prvim korakom v svet petja in zabave.