Upevanje

Stilski okraski z Joshuo

Joshua Alamu, priznan učitelj petja iz Anglije, nam je pripravil kratek nasvet, kako odkrivati in nadgraditi svoj stil petja. Kako se naučimo peti falcetto, vokalize, legato, staccato, zelo visoke tone, growl ali belt?

Med stilskimi okraski, ki jih lahko uporabljamo so:
– falcetto, vokalize, legato, staccato, zelo visoki toni, fraziranje, spremembe ritma, spremembe melodije, vibrato, zlom glasu, povezan glas, zračen glas, spremembe melodije, grleno petje, kričanje, belting, sketanje, itd. (Seveda jih obstaja še veliko več.)

Da pesem zares odlično odpojemo, jo moramo prilagoditi svojemu glasu in poiskati stil, ki našemu glasu ter dotični pesmi paše. Pesem je priporočljivo vaditi na veliko različnih načinov in z različnimi stilskimi okraski. Med vajo se je dobro snemati in poslušati ter na ta način ugotoviti, kaj pesmi in našemu glasu paše in kaj zares dobro zveni.

Še na krato o Joshui Alamu:
Joshua Alamu med strokovno javnostjo velja za enega boljših učiteljev petja na svetu ta hip, svoj delček pa je prispeval tudi pri karieri zvezd kot so Little Mix, Fleur East, Louisa Johnson, Beverly Knight, Will Young, Daniel Beddingfield, All Saints, Westlife in številnih drugih, katere je v svoji bogati karieri poučeval.

Javnost ga pozna predvsem kot mentorja petja na najrazličnejših velikih talent šovih kot sta The Voice UK in Pop Idol. Za seboj ima več kot deset let izkušenj na področju glasbe in televizije.

Sorodne objave