Pogovor & inspiracija

Moja zgodba in začetek

Sprva doma v kleti, nato v hiši v Grosupljem, pa spet v Domžale v klet in nato preko majhnega poslovnega prostora v večje prostore v Domžalah. Takšna je pot mojega pevskega studia. Malo gor in malo dol. 10 let.

Vedno noro, nepredvidljivo in sanjsko

Ko na pevskih vajah nekdo, ki si nikoli ni upal peti, začne peti na ves glas, ali pa nekdo, ki je vse življenje mislil, da »fuša«, ugotovi, da lahko prave tone zapoje, če natrenira mišice svojega grla. Ali pa pevec, ki je vedno misil, da ne zna peti z občutkom, zapoje tako, da nam grejo vsem dlake pokonci. To je tisto, zaradi česar sem pustila zdravniški poklic in postala učiteljica petja.

Začetek sodelovanja z drugimi učitelji

Tri leta nazaj sem se odločila, da pevcem v svojem studiu omogočim učenje večglasnega petja. Ker lahko popolnoma priznam, da petje harmonij ni moja vrlina, sem se odločila, da si poiščem pomoč in začnem sodelovati z učiteljem petja, ki to obvlada. In tako se je začelo sodelovanje s Kristjanom Virtičem, dolgoletnim pevcem skupine Perpetuum Jazzile. In v studiu so začele odmevati harmonije.

Ker je bilo veliko lepše ustvarjati z ekipo, sem dobila zagon in začela sodelovati še z nekaterimi drugimi učitelji petja, ki so obvladali področja poučevanja petja, ki jih Kristjan in jaz nisva; recimo poučevanje najmlajših, poučevanje pevcev s posebnimi potrebami ali pa poučevanje jazz petja.

Iz učiteljice petja v menedžerko

Naša ekipa je počasi rastla. Ko smo se preselili v večje prostore in povečali svojo ponudbo, sem spoznala, da moram začeti posvečati nekaj svojega časa vodenju. Pravzaprav kar velik del časa.

Iz umetnice sem se morala preleviti v nekoga, ki zna narediti red. In to ni bilo lahko.

Počasi sem našla način, kako urediti svoj urnik, da lahko čas namenim tako poučevanju petja kot vodenju. Danes mi je vodenje podjetja prav všeč. Skoraj tako kot poučevanje petja. No, čisto po pravici, malo manj. 🙂

Nič ni bilo čez noč, razen ideje za ime Akademija za glas

Odkar sem razširila svojo ekipo, sem razmišljala o spremembi imena studia. Želela sem si ime, ki bi predstavljalo prav vse o glasu; ne samo poučevanje petja, tudi vaje za nego glasu in raziskovanje glasu.

4 leta  nazaj sem se zbudila sredi noči in v glavi mi je odmevalo »Akademija za glas«. Šla sem na internet, ugotovila, da je to ime za spletno stran še na voljo in ga kupila. Sredi noči.

In tako danes naša Akademija za glas obstaja …

… za čisto vse, ki želijo raziskovati svoj glas. Otroke, mlade, odrasle in najstarejše. Začetnike, amaterje in profesionalce. Tudi za vse tiste, ki mislijo, da nimajo posluha. In tiste, ki mislijo, da je njihov glas »grd«. Najlepše je, ko človek odide iz učilnice nasmejan in poln zagona, saj je ugotovil, da njegov glas zmore prav vse, kar si lahko zamisli. In to je naše poslanstvo.

Me prav zanima, kaj nam bo življenje še prineslo. Nataša 😃

Sorodne objave