Delavnice in dogodki

Blues, soul & jazz 2019

Super znanje!

Jazz, soul in blues glasba so osnove skoraj vseh popularnih stilov petja. Z njihovim razumevanjem veliko lažje sodelujemo z drugimi glasbeniki, improviziramo in ekspirimentiramo.

KDAJ

23. marec 2019 ob 10:00

KJE

Akademija za glas, Domžale

BLUES, SOUL & JAZZ DELAVNICA S KRISTINO OBERŽAN

Med glasbeniki popularnih zvrsti glasbe velja rek: ”Če znaš igrati blues, znaš igrati vse.” Jazz, soul in blues glasba so osnove skoraj vseh popularnih stilov petja. Z njihovim razumevanjem veliko lažje sodelujemo z drugimi glasbeniki, improviziramo, ekspirimentiramo in navsezadnje ustvarjamo svojo glasbo. Lahko bi rekli, da postanemo bolj glasbeno razgledani.

Cilj delavnice je osnovno spoznavanje jazz stilov in njihovih značilnosti:
• blues, swing, bossa nova, samba, funk, soul
• od kod izhaja vsak od teh stilov in kaj je značilno zanj
• teoretične in ritmične osnove posameznih zvrsti
• glavni in najbolj znani izvajalci posameznega stila
• kaj je ’scat’ in kako začeti z vokalno jazz improvizacijo

Tri urna delavnica je sprehod čez osnove glasbenih zvrsti, kot so blues, soul, bossa nova ter jazz. Namenjena je vsem, ki si želite izvedeti nekaj več o teh glasbenih zvrsteh ali pa vas zanima morebitno nadaljno izobraževanje na našem 10-tedenskem tečaju ali celoletni šoli soul, blues in jazz petja.

KRISTINA OBERŽAN je magistrica jazz petja, pevka, učiteljica petja, avtorica glasbe ter Life Coach. Med leti 2007 -2011 je bila prof. jazz in pop petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Bila je ena prvih učiteljev v Sloveniji z licenco za poučevanje Speech level singing pevske tehnike. Leta 2014 je bila Vocal coach pri televizijskem projektu Razred talentov.

Sorodne objave