Delavnice in dogodki

Optimalno dihanje

Za zdrav glas.

Vaje za dihalno koordinacijo zmanjšujejo prekomerno napetost in vzpostavljajo ravnotežje v telesu ter s tem omogočajo bolj učinkovito dihanje. Kakovost dihanja pa vpliva na kakovost našega življenja ter na naše osebne zmožnosti.

KDAJ

18. november 2018

KJE

Studio Nataša Nahtigal

OPTIMALNO DIHANJE ZA PETJE, GOVOR IN ŠPORT

Vaje za dihalno koordinacijo zmanjšujejo prekomerno napetost in vzpostavljajo zdravo ravnotežje v mišicah in skeletnem sistemu ter s tem omogoča bolj umirjeno in učinkovito dihanje. Kakovost dihanja pa vpliva na kakovost našega življenja ter na naše osebne zmožnosti.

DELAVNICE JE NAMENJENA:
1. PEVCEM
Cilj dihalne koordinacije MDH je majhen ter enakomeren pretok zraka preko glasilk in uravnoteženo sodelovanje vseh telesnih struktur. Posledica optimalne učinkovitosti je večja zmogljivost glasu brez potiskanja in poškodb na glasilkah.
2. UČITELJEM / PEDAGOGOM
Z vajami se učimo učinkovito uporabljati svoje telo in glas, glasilke pa so zato manj utrujene in manj podvržene poškodbam. Z rednimi vajami dosežemo boljšo učinkovitost glasu in veliko lažje govorimo po več ur skupaj.
3. IGRALCEM / GOVORCEM / PRIPOVEDOVALCEM
Vaje za dihalno koordinacijo nam pomagajo k večji učinkovitosti glasu in boljši glasovni zmogljivosti. Zavedanje o optimalni telesni osi in mehanizmu dihanja nam pomaga ohranjati ravnotežje glasu tudi v gibanju in v različnih telesnih pozah.

TEME DELAVNICE
Osnove anatomije in delovanja glasu
Optimalno dihanje in prednosti
Optimalna razporeditev telesne teže
Praktične vaje za optimalno dihanje (telesna os, gibljivost prsnega koša, vdih-izdih)
Sproščanje telesa
Zdrava uporaba glasu
Pomembnost resonančnih prostorov in več.

PREDAVATELJICA
Barbara Camille Tanze je edina certificirana izvedenka za MDH dihalno koordinacijo v Sloveniji. Ima več kot 20 let izkušenj na odru kot pevka, igralka in govornica. Kot akademska učiteljica petja se že več kot 10 let ukvarja z zdravo uporabo glasu.

Dihalna koordinacija MDH (ang. MDH Breathing Coordination) je metoda za vzpostavitev optimalnega dihanja, pri kateri sodelujejo različne strukture našega telesa. Zmanjšuje prekomerno napetost in vzpostavlja zdravo ravnotežje v mišicah in skeletnem sistemu ter s tem omogoča umirjeno in učinkovito ventilacijo.

KDAJ IN KJE?
Sobota, 18. november 2017 / 9:30-12:30
Pevski studio Nataša Nahtigal, Slamnikarska 4, 1230 Domžale

CENA:
Cena delavnice je 50 eur.

Delavnica spada v sklop akcije MINI PAKET DELAVNIC, kjer ob nakupu treh letnih studijskih delavnic z gosti prejmete 5% popusta, in MAXI PAKET DELAVNIC, kjer ob nakupu vseh petih letnih studijskih delavnic z gosti, prejmete 20% popust, kar pomeni eno delavnico gratis.

Sorodne objave